Kezdődik a választások előtti utolsó szombathelyi közgyűlés

Alig néhány ügy van napirenden, de biztosan lesz miről beszélniük a képviselőknek.

Másfél héttel, pontosabban 10 nappal az önkormányzati választások előtt tartja májusi ülését a szombathelyi közgyűlés.

Van még négy hónapjuk hátra

De figyelem, a jelenlegi közgyűlés most még nem búcsúzik el, hogy átadja a helyét a június 9-én újonnan megválasztott képviselőknek! Azért, mert a megbízatásuk egészen szeptember végéig érvényes marad, az új képviselők csak 2024. október 1-én lépnek munkába, mely feltehetően 2029 májusában sorra kerülő önkormányzati választásig tart.

Ennek oka, hogy 2019-ben öt évre választottunk polgármestereket és önkormányzati képviselőket, mégpedig ősszel, mivel az elmúlt közel 35 évben az önkormányzati választásokat mindig ősszel tartották.

Ezzel szakított most a kormány, és költségtakarékosságra hivatkozva előrehozta tavaszra a választásokat, miközben a 2019-ben megválasztott képviselőknek nem rövidíthetik meg a megbízatását.

Kevés ügy, talán sok vita

Tehát ma nem lesz búcsú, a jelenlegi közgyűlés még négy hónapig folytatja, de a közelgő választások azért biztosan meghatározzák a hangulatot.

De talán pont ezért nincs is sok ügy a napirenden. A szokásos két ülés közötti beszámoló után újabb beszámoló következik, mégpedig az idei út- és járdafelújításokról 800 millió forintból újul meg több utca is idén Szombathelyen January 18. 18:57 .

Elfogadják a tavalyi évi gazdálkodás zárszámadását, és első alkalommal módosítják az idei költségvetést. Megválasztják a szavazatszámláló bizottságok új tagjait, és tulajdonképpen ennyi a nyilvános ülés.

Mi azért a bizottságok saját, tehát a közgyűlés elé már nem kerülő ügyei között találtunk érdekességeket. Így azt, hogy a városban újabb helyeken tiltják meg Négy év alatt 243 bérlakást utalt ki krízishelyzet miatt a szombathelyi önkormányzat May 28. 12:46 a parkolást, valamint egy beszámolót Négy év alatt 243 bérlakást utalt ki krízishelyzet miatt a szombathelyi önkormányzat May 28. 12:46 az önkormányzati bérlakásokról is.

Személyi ügyek

A zárt ülésen is lesznek izgalmas ügyek, hiszen személyi ügyekről döntenek önkormányzati cégeknél. A napirendre meghívták a SZOVA, a Weöres Sándor Színház, a Savaria Turizmus Nkft. és a Falco KC Kft. vezetőit is.

A zárt ülésen történtekről hivatalosan a másnapi frakció-sajtótájékoztatókon kaphatunk információt.

A közgyűlés 9 órakor kezdődik, az ott történtekről mi is beszámolunk, aki élőben akarja látni, kattintson ide Élőképes közvetítés a szombathelyi közgyűlésről May 30. 09:18 !

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet