Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az őszi választáson induló jelöltjeit akarja az önkormányzati cégek felügyelőbizottságaiba betenni a szombathelyi ellenzék

Korábban vagy regnáló képviselőket vagy szakértőket delegáltak ezekre a helyekre.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Éljen Szombathely választási szövetség gyakorlatilag megszerezte a többséget a szombathelyi közgyűlésben., Ezzel sok mindent elérhet, már most, bő fél évvel a választások előtt. Például kicserélhetik az önkormányzat delegáltjait a nagy városi tulajdonú cégek felügyelőbizottságában.

Amikor létrejöttek ezek a felügyelőbizottsági és igazgatótanácsi helyek - melyre a közgyűlésbe jutott pártok delegálhattak rendszerint városi képviselőket - két cél volt.

 • A közgyűlésben jelen lévő pártoknak, politikai szervezeteknek rálátásuk, ellenőrzési lehetőségük legyen a közpénzt (is) felhasználó, önkormányzati tulajdonú cégek felett.
 • Külső szakértőkkel segítsék és ellenőrizzék a cégekben zajló munkát és gazdálkodást.
 • Ezért korábban alapvetően önkormányzati képviselőket és olyan szakértőket jelöltek ezekre a helyekre, akikben a jelölő párt megbízik.

  Már korábban felrúgták ezt a rendszert

  Ezt a rendszert aztán szép lassan fellazították, a 2010 óta regnáló fideszes városvezetés sem tartotta be ezt a hallgatólagos megállapodást.

  A két célból mára csak egy maradt. A szakmai hozzáértés már nem fontos, csak a párthoz való lojalitás. Illetve: az sem mindegy, hogy ezekkel a tagságokkal pénz is jár. Ki lehet vele fizetni a kádereket.

  Most nézzük a jelenlegi szombathelyi helyzetet.

  A jövő szerdai közgyűlésre készült anyagból kiderül, hogy az Éljen Szombathely-frakció a korábban bejelentett jelöltjeik jó részét akarja betenni az önkormányzati cégek felügyelőbizottságaiba (feb) és igazgatótanácsai (it).

  Meg kell jegyeznünk, hogy a Vasivíz Zrt-nél abszolút jogos, hogy az ellenzék feb-tagot akar delegálni, a Vasivíz az önkormányzati cégek közül a legnagyobb pénzekkel gazdálkodik és a legtöbb embert foglalkoztatja. És a Fidesz 2014 óta nem adott helyet sem a feb-ben sem az it-ben ellenzéki delegáltnak, tehát az ellenzéknek semmi rálátása, ellenőrzési lehetősége nem volt a nagy cégnél.

  közgyüli 2019.02.28.
  Nagy Jácint

  Őket akarja visszahívni és delegálni az ellenzék:

  Vasivíz Zrt.

 • Az it-ből vissza akarják hívni Szakács Marcellt, a helyére Szalai Bálintot küldik
 • Ugyancsak az igazgató tanácsban Kondor János helyére Németh Ákost (LMP) jelölik.
 • Prenor Kft .

 • A feb-ben Horváth Csaba helyét Csejteiné Sipos Juditnak szánják.
 • Vas Megyei temetkezési Kft.

 • Kántás Zoltán helyett Takács Tamást javasolják a feb-ben.
 • Szombathelyi Médiaközpont

  Farkas Csaba helyét Schmidt Andrásnak (Jobbik) szánják.

  Távhőszolgáltató Kft.

 • Takátsné Tenki Mária visszahívását tervezik a feb-ből, a helyet Nagy Donátnak (Momentum) szánják.
 • Szombathelyi Képző Központ Kft.

 • A feb-ben Sátory Károly helyére Gaál Józsefet küldik.
 • Parkfenntartó Kft.

 • A feb-ben Vörös Lajos helyét Pávelkovits Petrának (Magyar Kétfarkú Kutyapárt) akarták adni, ám ő ezt ezt visszautasította, amit a Facebookon jelentett be .
 • Pavelkovits Petra közleménye

  A félreértések és a folyosói, rosszindulatú pletykák elkerülése végett az alábbi közleményt szeretném közzétenni:

  Nagyon szépen köszönöm az Éljen Szombathely Egyesületnek, hogy felajánlották a Szompark Kft. felügyelő bizottsági tagságát, őszintén jól esett, hogy rám gondoltak, ám ennek ellenére vissza kell utasítanom a pozíciót, ugyanis a Magyar Kétfarkú Kutyapárt tagjaként semmiféle gazdasági társaság, cég felügyelő bizottságának munkájában nem kívánok részt venni sem javadalmazás fejében, sem anélkül.

  Mi a MKKP-nál mindig is kiemelten figyeltünk és figyelünk környezetünk védelmére és rendben tartására - legyen szó szemétszedésről, virágok, fák ültetéséről, padok építéséről -, és az is tény, hogy Szombathelyen bőven akadnak gondok ezen a területen, DE! A Magyar Kétfarkú Kutyapártnál mi mindannyian - legyen szó párttagról, passzivistáról, képviselőről - önkéntes alapon végezzük ezeket a munkákat, anyagi, továbbá politikai hasznot nem kívánunk húzni belőle, minden tettünkkel a köz javát szeretnénk szolgálni.

  Természetesen a kampányban és a jó ügyek mentén továbbra is együttműködünk az Egyesülettel, hisz ők is a városunkért, a lakókért dolgoznak és valóban egyedülálló az országban az az összetartás, ami az ellenzéki pártok közt Szombathelyen zajlik, de mi szeretnénk megmaradni annak a bizonyos (kétfarkú) kakukktojásnak, ami mindig is voltunk. De hát épp ezért vagyunk mi a helyi Fidesz szerint is a szivárvány-koalíció.

  Köszönöm a figyelmet, örök életet, ingyen sört mindenkinek!

  Viszlay Zoltán Fülöpné Pavelkovits Petra Livia alias VZFPPL

  A javaslatokról még nem döntött a közgyűlés, a múlt héten éjfél előtt félbeszakadt az ülés Fideszen kívüli többség, időhúzás, migránsozás a szombathelyi közgyűlésen 2019. February 28. 08:42 . Várhatóan szerdán, az ülés folytatásakor szavaznak róla, a napirenden fent van.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
  Hirdetés
  Hirdetés

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés

  Közélet

  Hirdetés
  Hirdetés
  Tovább az oldalra