Iskolában kampányoltak a Fidesz szombathelyi jelöltjei?

Maruzsa Zoltán államtitkár kedden járt a Nyitrai Utcai Általános Iskolában, ahová a Fidesz polgármesterjelöltje és választókerületi jelöltje is elkísérte.

A szombathelyi városi közgyűlés elején hozta fel Illés Károly, a Fidesz frakcióvezetője Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár keddi szombathelyi látogatását. Ahol szó volt az óvodai bérek emeléséről is, amiről itt írtunk Szombathelyen járt a köznevelési államtitkár - Kampánytémává léptek elő a szombathelyi óvodai bérek May 28. 15:40 .

Az államtitkár a látogatás során felajánlotta, hogy a kormány segít a tornaterem öltözőinek felújításában.

A felszólalás kapcsán Nemény András polgármester (Éljen Szombathely!) kijelentette, aggályos, hogy a Fidesz beviszi a választási kampányt az iskolába. Az államtitkárt ugyanis elkísérte Lenkai Nóra, a Fidesz polgármesterjelöltje, és Németh Krisztián, az érintett választókerület fideszes képviselőjelöltje is.

Maruzsa Zoltán államtitkár sajtótájékoztatója a szombathelyi kormányhivatalban

Felháborodott szülők jelezték az esetet a városvezetésnek, és volt, aki választási kifogást is nyújtott be a választási bizottságnak - mondta Nemény András. Aki elmondta, az ügy miatt levelet írt a tankerület igazgatójának.

Illés Károly válaszában azt mondta, a látogatást és a felajánlást a képviselőjelölt kezdeményezte, ezért volt jelen az eseményen. Hozzátette, a résztvevők nem a gyerekek közé mentek, hanem a vezetőkkel találkoztak.

A polgármester emlékeztetett arra, hogy az iskolákat az állam tartja fenn és az állam működteti, ezért ott nincs illetékessége az önkormányzati képviselőknek. Furcsának nevezete, hogy egy képviselőjelölt hív meg a városba egy államtitkárt - mondta.

A közgyűlés a polgármester kezdeményezésére szavaz majd egy nyilatkozatról, amiben kijelentik, hogy felhívják a tankerületi igazgató figyelmét arra, hogy az iskolákban ne legyen kampánytevékenység. A Fidesz-frakció bejelentette, hogy a szavazáson nem vesznek részt.

A szombathelyi Helyi Választási Bizottság pénteken 11 órakor tart ülést, a napirenden választási kifogás elbírálása szerepel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet