Meg kell magyarázni a minisztériumnak, miért nem tudják kiköltöztetni a SZOVA gépállomását a város szélére

Egyelőre csak az irodaház költözik, a tárgyalások tétje 1,5 milliárd forint támogatás.

Nem sikerült módosítani a támogatói szerződést, így probléma lehet abból, hogy az első ütemre kapott bruttó 1,5 milliárd forint uniós pályázatból csak egy irodaházat alakítanak ki az új városi közszolgáltatási telephelyen, Két év múlva költözhetnek a szombathelyi közműszolgáltatók 2019. September 25. 13:03 az iparterületen az elkerülőút mellett.

A szombathelyi közgyűlés a SZOVA üggyel kapcsolatos beszámolóját tárgyalta a két ülés közti beszámoló keretében. Illés Károly, a Fidesz-frakció vezetője és Czeglédy Csaba (független) egymástól függetlenül javasolta, hogy az ügyet tárgyalják külön napirendi pontban, de Nemény András polgármester (Éljen Szombathely) ezt nem tartotta indokoltnak.

A SZOVA irodaháza, ami megüresedik az új telephely befejezése után.
Bonyhádi Zoltán

A telephelyről két éve írtunk. Két év múlva költözhetnek a szombathelyi közműszolgáltatók 2019. September 25. 13:03 A terv lényege, hogy uniós támogatás segítségével a városi közszolgáltató cégeknek új telephelyet építenek az iparterületen, és a közszolgáltatók ide költöznek ki. A projektet még az előző városvezetés készítette elő és indította el 2015-ben.

A SZOVA Jászai Mari utcai telephelyét is ki kellett volna költöztetni a pályázati támogatásból.
Nagy Jácint

Az önkormányzat 1,5 milliós uniós támogatást nyert erre a célra. Eredetileg szó volt arról, hogy az irodákkal együtt költözik a Jászai Mari utcai gépállomás is. De a két évvel ezelőtti közbeszerzési pályázaton olyan magas ajánlatok érkeztek, hogy csak az első ütem első szakaszát valósítják meg, ami az irodaház felépítését tartalmazza, a gépállomás nélkül.

Túl korán kezdték el a munkát

2019 szeptemberében a közgyűlés felkérte a polgármestert, hogy kezdeményezze a támogatási szerződés módosítását a minisztériummal, azért, hogy a csökkentett tartalom mellett is elszámolható legyen az uniós támogatás.

Ehhez azonban a pályázatgazda minisztérium nem járult hozzá, így további egyeztetésekre van szükség.

A Fidesz-frakció az 1,5 milliárdos támogatást félti.
Mészáros D. Zsolt

A gondot főleg az okozza, hogy a SZOVA a módosítás aláírása előtt elkezdte a munkát – a közgyűlés még 2015-ben utasította erre a városi céget.

A Fidesz-frakció arra hívta fel a figyelmet, hogy ha nem vezetnek eredményre az egyeztetések, akkor az is elképzelhető, hogy vissza kell fizetni az 1,5 milliárdos támogatási összeget. Nemény András polgármester kijelentette, ezt mindenképpen el akarják kerülni.

A közgyűlés felkérte a polgármestert, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat a Miniszterelnökséggel a helyzet megoldása érdekében.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet