Két év múlva költözhetnek a szombathelyi közműszolgáltatók

A SZOVA Jászai Mari utcai, városüzemeltetési telephelye egyelőre marad.

2021. június 30-ra lehet készen a szombathelyi közműszolgáltatók (a SZOVA, a Távhő, a Szomhull, és a Szompark) új irodaháza a Sárdi-ér utcai iparterületen. A SZOVA Jászai Mari utcai, városgazdálkodási telephelye egyelőre marad, de dolgoznak annak kiköltöztetésén is.

Az iparterület közművesítését júniusban fejezték be Befejeződött a szombathelyi Sárdi-ér úti iparterület közművesítése, költözhetnek a városi közszolgáltatók 2019. June 15. 09:11 , tíz ipari tevékenységre alkalmas ingatlant alakítottak ki, ebből kilencet értékesítenek, egyet tartott meg magának a SZOVA. Ezen az ingatlanon alakítják ki a városi közműszolgáltatók új telephelyét.

Két szakaszra osztották a munkát, kiderült, hogy igazuk volt

A teljes projekt kétmilliárd forintba kerül, amit egy európai uniós pályázatból finanszíroznak, ebből 500 millióba került a most átadott terület közművesítése, 1,5 milliárd lesz az új irodaház.

A SZOVA irodaháza megüresedik
Bonyhádi Zoltán

Eredetileg szó volt arról, hogy az irodákkal együtt költözik a Jászai Mari utcai gépállomás is, de a közbeszerzési pályázaton olyan magas ajánlatok érkeztek, hogy emiatt az első ütem első szakaszát valósítják meg most.

A közbeszerzési pályázatokra érkező magas árak Túlárazott, alultervezett közbeszerzések miatt álltak le fontos szombathelyi építkezések, felújítások 2019. March 16. 17:10 tapasztalatai miatt a SZOVA már korábban úgy döntött, hogy két szakaszra bontja a beruházás első ütemét. A döntés jónak bizonyult, ugyanis az irodaépület megépítésére két ajánlat érkezett, az egyik nettó 1 milliárd 131 millióért, a másik 1 milliárd 473 millióért vállalta volna a munkát. Mint feljebb írtuk, a pályázati támogatásból az új telephely kialakítására bruttó 1,5 milliárd forint van.

Így az olcsóbb ajánlatot elfogadva a bruttó ár éppen belefér a pályázati támogatás 1,5 milliárdjába.

Érdemes egyébként megjegyezni, hogy

a teljes beruházás (irodaház + városüzemeltetési telephely kialakítása) közbeszerzési pályázatára úgy érkezett egy 1,944 milliárdos és egy 2,545 milliárdos ajánlat, hogy a pályázók tudták, összesen 1,5 milliárd van erre a célra.

Így most először az irodaház épül meg, ehhez azonban még engedélyeztetni kell a pályázat kiírójával, hogy hosszabbítsa meg a teljesítési határidőt. A kérelem beadásáról és az irodaház megépítéséről egyébként a csütörtöki közgyűlésen döntenek a képviselők.

A Jászai Mari utcai telephely egyelőre marad
Nagy Jácint

Ha megkapják a hosszabbítási engedélyt, akkor 2021. június 20-ra készen lesz az új irodaház, költözhetnek az irodák, így felszabadul a SZOVA Welther Károly utcai telephelye, ahová az Éljen Szombathely egyébként már idősek otthonát tervezett 25 szobás idősek otthonát és időslakásokat tervez az Éljen Szombathely választási szövetség 2019. August 21. 19:10 . Ugyancsak megüresednek a Távhő Március 15. tér 5/a alatti irodái is, Így ezek az ingatlanok hasznosíthatóak lesznek.

Információink szerint a SZOVA keresi a lehetőséget a városgazdálkodási telephely új helyszínének megépítésére, ez mintegy 800 millióba kerülne. Szó lehet akár arról is, hogy az önkormányzat vagy a SZOVA megfinanszírozza, de akár új pályázatról is, ha erre lesz lehetőség.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra