Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kutyát késeltek az Anita presszó mellett Szombathelyen

Úgy akart szétválasztani két marakodó kutyát egy férfi, hogy az egyiket négyszer nyakon szúrta. Az állat kis híján elvérzett.

A borzalmas eset két hete történt, de a nyomok még ma is láthatók a park felé vezető ösvényen. Holdosi József egy péntek reggel háromnegyed kilenc után a parkban póráz nélkül sétáltatta Jocit, a kutyáját. Azt mondja, egy pillanatra félrenézett, amikor összekaptak egy másik arra sétáló kutyával az Anita presszó mellett.

Jocó, a megkéselt kutya
Jocó és gazdája, József
Bonyhádi Zoltán

A másik gazda – úgy tudjuk, hogy a keresztneve László – szólt neki, hogy válasszák szét az állatokat, de amikor József odanyúlt kutyája nyakörvéhez, véres lett a keze. Kicsivel később derült ki, hogy a másik kutya gazdája négyszer nyakon szúrta a szerencsétlen állatot. A 4-6 centis vágásnyomok még nem gyógyultak be. A vérzés erősségére utal, hogy még méterekkel arrébb is jókora tócsát hagyott maga után. Jocit az állatkórházban ellátták, sebeit összevarrták, de az egyik seb nehezen gyógyul – mutatta gazdája a nyakörv alatti véres foltot.

A kutya élve megúszta az esetet, de az még egyáltalán nem biztos, hogy nem szenved-e maradandó károsodást a vágásoktól. Holdosi József azt mondta, az állat szelíd, ezért szokta időnként póráz nélkül is elengedni. Hét éve lakik a Paragvári úton, nem volt még hasonló összetűzése senkivel. A másik kutyát és tulajdonosát viszont még nem látta a környéken, információi szerint az illető egy másik városrészen lakik.

Jocó, a megkéselt kutya
Ezek a sebek csak lassan gyógyulnak
Bonyhádi Zoltán

A rendőrség hivatalból eljárást indított – tette hozzá, de egyelőre nem jutottak eredményre. Kereste az állatvédőket is, de tőlük sem kapott segítséget. Úgy gondolja, hogy a késelés állatkínzás volt, még akkor is, ha a kutyát valóban szabadon, póráz nélkül sétáltatta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra