Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kutya marcangolta az értelmi fogyatékos férfit Csepregen - rendőrök szedték le róla az ebet

Súlyosan megsérült egy 54 éves férfi a csepregi Barátság utcában, miután az általa kennelből kiengedett staffordshire terrier rátámadt.

Az eset május 3-án, délelőtt történt.

- A helyszínre két mentőegységet riasztottunk. Az eset következtében egy 50 év körüli férfi súlyos sérüléseket szenvedett. Helyszíni ellátást követően, stabil állapotban kórházba szállítottuk - mondta Prisznyák-Gyuró Sára, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs szervezője.

A helyszínen beszéltünk a kutya gazdájával, aki megmutatta, mi és hol történt, de fényképet nem készíthettünk a ház udvarán.

- Nem igaz a szóbeszéd, hogy meghalt, A kutya több helyen megharapta és emiatt megsérült. Nagyon sajnálatos eset - mondta egy házban lakó asszony.

- Akit megharapott a kutya szintén itt lakik, 54 éves és értelmi fogyatékos. Nem tudjuk, miért nyithatta ki az egyébként jól zárható, biztonságos kennelt. Tudta, hogy a kutya harapós, de talán az eb csóválta a farkát és azt hitte, hogy akkor megsímogathatja.

A kapun nagy felirat figyelmeztet a harapós kutyára, de az eb házbelire támadt
TM/Nyugat.hu

Az elbeszélések alapján a férfi kiengedte a kutyát, ami ezután azonnal rátámadt. A lába után elkapta a karját és csontig harapta, majd nem engedte el. A kiabálásra és a dulakodás hangjára azonnal szaladt egy ott lakó férfi, de a kutyát nem tudta leszedni a rokonáról. Miközben a többiek tárcsázták a segélyhívót a férfi egy fémrúddal próbálta szétfeszíteni az állat állkapcsát, sikertelenül.

- Két rendőr érkezett elsőként és így már hárman sikerült leszedniük a kutyát a férfiről. Ehhez nagy bátorság kellett. A mentők kórházba szállították a sérültet, a kutya pedig telepre került. Már alá is írtuk a nyilatkozatot, hogy hozzájárulunk az elaltatásához - mondta az asszony. - Nem tudjuk mitől vadult meg a kutya, hiszen minden nap látta azt, akire rátámadt.

A kép illusztráció Forrás: StockRush
TM/Nyugat.hu

A sérült férfin műtétet hajtottak végre.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján Pintér Zoltán c. r. törzszászlós , a Kőszegi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának járőrparancsnoka és Horváth Zoltán c. r. főtörzsőrmester , a Kőszegi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának járőre ment ki Csepregre és egy vascső segítségével szétfeszítették a kutya száját, majd megkötötték és visszavitték a kennelbe.

A Kőszegi Rendőrkapitányság gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés gyanúja miatt büntetőeljárást indított az ügyben. A kutyáról készült kép illusztráció, nem a cikkben szereplő ebet ábrázolja.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sokkoló

Tovább az oldalra