Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Libikóka is van - Játszótér kutyáknak

Pünkösd vasárnap adták át Szombathelyen az ország második kutyajátszóterét.

Az elmúlt hónapokban egyre többet panaszkodtak a kutyások Szombathelyen, hogy megszűntek a kutyafuttatók, nincs olyan hely, ahol kedvencük lefáraszthatja magát. A panaszos szavak eljutottak a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének szombathelyi szervezetéhez is, akik kezükbe vették a dolgot, és lehetőségeikhez mérten megpróbáltak olyan megoldást keresni, ami kutya és gazdi igényeit is kielégítik.

Kutyajátszótér nyílt Szombathelyen
Kutyapajtik egy helyen
Bonyhádi Zoltán

A szabadidőközpont felső részén már régóta működtettek iskolát a MEOE szakemberei, terület tehát volt. Ezt nyitották most meg a nagyközönség előtt, és egészítették ki néhány olyan fejlesztő eszközzel, ami a kutyákat nem csak fizikailag, de szellemileg is megdolgoztatja. Könnyen elfordul ugyanis, hogy a mozgásigényes kutyák akár 2 óra futás után is keresik még a lehetőséget, hogy a gazdival tovább mozoghassanak. Ez azért van – állítják a kiképzők – mert a kutyát nem csak fizikailag, de szellemileg is trenírozni kell. A négylábúak most palánkokon, szlalomon vagy éppen libikókán fáraszthatják magukat.

Kutyajátszótér nyílt Szombathelyen
Itt, lefáraszthatja magát a mozgékony kedvenc
Bonyhádi Zoltán

A terület pedig kiválóan alkalmas arra, hogy más blökikkel kifutkározhassák magukat, ez ugyanis egy zárt terület és csak olyan kutyák használhatják amelyeknek oltása, féregtelenítése és minden egyéb állatorvosi papírja rendben van. A házirendben pedig az is szerepel, hogy a kutyagumit a gazdinak minden esetben össze kell szednie, ellenkező esetben kitiltják a játszótérről. Ha még csülökcsontok is termének a bokrok tövében, akkor nagy valószínűséggel ez lenne a földi kutyamennyország, bár kutyafejjel gondolkodva, így is egész jó ez a játszótér.

Kecskemét után egyébként Szombathely a második olyan város, ahol kutyajátszótér nyílt.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód

Tovább az oldalra