Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Egy budapesti lakás árából négy lakást vehet Salgótarjánban - Tippeljen, Szombathelyen mennyit!

Kattintás után ott a helyes válasz.

Igen, ha valaki 40 és 59 négyzetméter közti lakást akar vásárolni Szombathelyen, akkor átlagosan 185 ezret kell kifizetnie érte. Ha ennél nagyobbat szeretne, mondjuk 60 és 79 négyzetméter köztit, akkor 187 ezerrel kel számolnia négyzetméterenként.

Győr az élen hasít

Mindez az ingatlan.com felméréséből derült ki, ők a megyeszékhelyek lakáshirdetéseit hasonlították össze. Az nem meglepő, hogy Budapesten a legdrágábbak a lakások, de az már igen, hogy ettől alig maradnak el a győri árak.

Forrás: privátbankár.hu

Szombathely a középmezőnybe tartozik, de itt közel két lakást vehet egy budapesti lakás árából. A lista végén Salgótarján áll, ahol egy budapesti lakás négyet ér, egy szombathelyi pedig kettőt.

Van, ahol többen keresik a nagyobb lakásokat

Ami még érdekes, a kisebb és nagyobb lakások esetén más a sorrend. Ebből az következik, hogy egyes városokban, például Székesfehérváron a kisebb lakások iránt kisebb a kereslet, a nagyobbakért hajlandóak négyzetméterárban is többet fizetni a lakók.

Forrás: privátbankár.hu

És ami még érdekes, a legolcsóbb városok között ott van Tatabánya és Miskolc is, miközben a drágább városok közé került Kecskemét és Debrecen is. Szóval, nem régiófüggő a dolog, de az biztos, hogy némileg megmutatja a városok életszínvonalbeli különbségét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra