Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Lakóparkok épülnek az üres szombathelyi üzemek helyén

Teljesen átalakulnak a belváros környéki területek, a magas ár ellenére tervrajzon veszik meg az új lakásokat.

Mintegy tíz lakópark épül jelenleg Szombathelyen, százszámra adják el az új lakásokat a befektetők, annak ellenére, hogy meredeken mennek felfelé az ingatlanárak.

Az építkezésekre sokszor fel sem figyel az ember, mi is így jártunk, amikor nemrég végigautóztunk a Jászai Mari utcában, meglepődve láttuk, hogy a SZOVA gépállomásával szembeni, egykor gyárként működő terület helyén új társasházak nőttek ki a földből.

Kisz ltp. lakópark épül
Nagy Jácint

A Mira Garden lakópark épül itt, két társasházzal, 57 lakással, garázsokkal, közel 80 parkolóhellyel. A park netes oldalán látható, hogy ezek a luxushoz közelítő lakások lesznek, sok szolgáltatással.

Ami igazán érdekes, hogy az egyik társasház lakásait már meghirdették, és nagyon rövid idő alatt el is keltek. Gyakorlatilag a tervrajz alapján vették meg őket.

Kisz ltp. lakópark épül
Nagy Jácint

Információink szerint hasonló tervek vannak a SZOVA telephelyével is. Elkezdődött az új közszolgáltató központ Kétmilliárdos építkezéssel, új közszolgáltató központtal termel bevételeket a SZOVA 2018. October 30. 13:38 építése az iparterületen, oda költöznek a városi közszolgálató cégek, köztük a SZOVA is, így megürül a terület, amit értékesítenek, és minden valószínűség szerint ott is lakópark épül majd.

A SZOVA Jászai Mari utcai telephelyéből is lakópark lesz majd
Nagy Jácint

A savariahome.blog is írja elemzésében, hogy rengeteg új lakás épül Szombathelyen, és főként ezeket keresik a vásárlók, azért, mert az új építésű, modern, fiatalos lakásokból eddig hiány volt a városban.

Kisz ltp. lakópark épül
Nagy Jácint

A lekeresettebb városrésznek Kámon, Herény, a nyugati városrész, a Csónakázótó környéke, Újperint és a belváros számít, de nagyon népszerűek a jó helyen lévő, fiatalos lakóparkok is, Oladon, Zanaton és a keleti városrészen is.

Ezeken a helyeken 400 ezer forintos négyzetméter ár alatt nem található új lakás, az átlagár 420-440 ezer forint körül van most tavasszal. Ami jelentősen magasabb, mint pár évvel ezelőtt.

Kisz ltp. lakópark épül
Nagy Jácint

Az építési telkek ára is az egekben van, Újperinten például 12 millió alatt nem található telek, négy éve még 5-6 millió volt az áruk.

Az árrobbanás, persze felvitte a használt lakások értékét is, 2014-ben egy kétszobás harmadik emeleti panel 6-7 millió forintért kelt el, addig ma 16-17 millió forintot is megadnak. A Savaria Home arról is ír, hogy nem csak helyiek vásárolják ezeket az ingatlanokat, előfordul, hogy külföldről, Oroszországból, Kanadából, Afrikából, Izraelből is érkezik vevő.

Rohamosan nő az új építésű családi házak száma és ára is, és a használt házakat is egyre drágábban lehet megvenni. Az elemzés szerint viszont a használt lakások áremelkedése lassulni fog, de árcsökkenésre nem számíthatunk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra