Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Eddig: 0 0 0 0 0 0 0 / 2 500 000 Ft, még 0 nap

Láncfűrész ellopásával ünnepelte március 15-ét Vasváron

De elcsent még Szombathelyen parfümöket, szakállvágót és divatórákat is.

A tényállás szerint a vádlottak 2021 januárjában, különböző időpontokban közösen, illetve önállóan szombathelyi üzletekből parfümöket, iparcikkeket, szakállvágót, divatórákat tulajdonítottak el, illetve kíséreltek meg ellopni. A vádlottak cselekményeikkel összesen 91.800 forint kárt okoztak, amelyből 41.903 forint kár lefoglalással, visszavétellel megtérült – írja közleményében a Szombathelyi Törvényszék.

A fentieken túl az I. rendű vádlott 2021. március 15-én délben egy vasvári lakóház elől jogtalanul eltulajdonította a sértett tulajdonát képező, 130.000 forint értékű, Husqvarna 545 típusú benzinmotoros láncfűrészt. A sértett az I. rendű vádlottat elfogta és tőle a láncfűrészt visszavette, így az okozott kár megtérült.

A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen az I. rendű vádlottat 1 rendbeli kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt halmazati büntetésül 1 év – végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélte és elrendelte pártfogó felügyeletét.

A II. rendű vádlottat 1 rendbeli társtettesként, szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége és más bűncselekmények miatt halmazati büntetésül, mint többszörös visszaesőt 60 nap elzárással sújtotta.

Az ítéletet az ügyész mindkettő vádlott vonatkozásában tudomásul vette, míg a vádlottak enyhítésért jelentettek be fellebbezést.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek