Frissítve: láthatatlan lett a tanártüntetés Szombathelyen

Olvasóink küldik a jeleket: a művészetiben kockás ingben dolgoztak a tanárok, a kórház előtt szórólapot osztogattak.

Frissítés:

Információink szerint a vasszécsenyi Ambrózy-Migazzi István Általános Iskolában ma délelőtt 10-ig két pedagógus kivételével mindenki sztrájkolt.

Cikkünk megjelenése után kaptuk a hírt a Művészeti Szakközépiskolából, hogy a tanárok ott nem sztrájkoltak de a tiltakozások jelképévé vált kockás ingben dolgoznak.

A kórház előtt szórólapokat adtak a járókelők kezébe, amire az egészségügyi dolgozók felhívását nyomtatták. Olvasónk is kapott egyet, elküldte nekünk:

A tiltakozó egészségügyi dolgozók szórólapja
olvasónk

Korábban írtuk:

Ma tartotta kétórás figyelmeztető sztrájkját a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), amihez a Tanítanék Mozgalom is csatlakozott. Ezzel egy időben Sándor Mária, a fekete ruhás nővér arra kérte az egészségügyi ágazat szereplőit, hogy fekete ruhában és fekete szalaggal hívják fel a figyelmet arra: nincs tisztességes betegellátás Magyarországon.

Március 30-án több szombathelyi iskola előtt is demonstráltak Több iskolában is sztrájkoltak a pedagógusok Szombathelyen 2016. March 30. 10:05 . Az akkori polgári engedetlenséghez csatlakozó tanárok azt mondták, hogy bár félnek, de úgy érzik nincs más választásuk. Valójában nem kell csodálkozni azon, hogy ma egyetlen pedagógust sem láttunk az utcán. Palkovics László oktatási államtitkár ugyanis tegnap azt mondta, hogy retorzióra számíthatnak azok a tanárok, akik az iskolaépület előtt demonstrálva vesznek részt a kétórás sztrájkban.

Várjuk olvasóink fényképeit, beszámolóit a mai és a jövő heti sztárjkról!

Sajnos az iskolák és a kórházak épületén belül nem fotózhatunk, újságíróink ott interjút csak vezetői engedéllyel készíthetnek. A sztrájk résztvevői viszont mindezt megtehetik - mobillal készült videóikat és fotóikat várjuk a jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu címre.

Az államtitkár szerint különbséget kell tenni azok között, akik csak sztrájkolnak, és azok között, akik – ahogyan két hete is – kimennek az iskolaépület elé, hogy kifejezzék tiltakozásukat. Aki benn van az épületben, az sztrájkolónak minősül. Aki viszont nem tartja meg az órát, hanem az utcán tiltakozik, az munkajogi következményekkel nézhet szembe.

Jóval nagyobb felfordulás várható április 20-án. A Pedagógusok Szakszervezete jövő szerdára egész napos sztrájkot hirdetett. A Galló Istvánné vezette szakszervezet ráadásul azt kérte, hogy aznap délben öt percre országszerte "álljon le az élet" Álljon le az élet egész Magyarországon! 2016. April 14. 13:18 más szakmákban is. Emellett a facebookon már szerveződik a Diáksztrájk 3 is szintén április 20-ra.

Itt megnézheti a március 30-i polgári engedetlenségen készült képeinket:

Sztrájk a Bercsényi iskola előtt
Sztrájk a Bercsényi iskola előtt
Szilágyi József
Tiltakozó tanárok és pedagógiai asszisztensek az Aranyhíd iskolánál
Az Aranyhíd iskola előtt is demonstráltak
Bonyhádi Zoltán
Tanárok és szülők közös protest-teázása a Nagy Lajos Gimnázium előtt
A Nagy Lajos Gimnázium tanárainak jó hangulatú tiltakozása
Bonyhádi Zoltán
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Sztrájkhullám Vas megyében: két héten belül kétszer is beszüntetik a munkát a pedagógusok

Szombathelyen és a megyében legalább 83 intézményben, körülbelül 1000 tanár tagja valamelyik tiltakozó szakszervezetnek.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet