Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Lázár János: Nincs szükség a letelepedési kötvényekre

Lázár János a mai Kormányinfón jelentette be, hogy kivezetik a letelepedési kötvényt - írja az Index . Lázár szerint a kötvény felülvizsgálata már fél évvel ezelőtt megkezdődött, ennek tehát szerinte nincs köze ahhoz, hogy a Jobbik ezt szabta feltételként az alkotmánymódosítás elfogadásához. Orbán Viktor tényleg beszélt korábban is a kötvény felülvizsgálatáról, de úgy tűnik, hogy a Jobbik gyorsította meg a folyamatot.

Lázár János egy korábbi sajtótájékoztatón
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Lázár a döntést azzal indokolta, hogy a hitelminősítők felminősítése után "visszatérhetnek a hagyományos eszközökhöz" az ország adósságának finanszírozásában.

Az adósságfinanszírozás javult, nőtt a magyar állampapírok iránti kereslet, így nincs szükség erre az eszközre

- mondta.

Később Kovács Zoltán kormányszóvivő pontosította, hogy egyelőre nincs kormánydöntés, mivel Varga Mihály nem terjesztette a kormány elé a javaslatot.

(Forrás: Index.hu )

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek

Tovább az oldalra