Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Lázár János szerint ki kell szorítani a külföldi kereskedelmi láncokat

Nem mondta ki, de nyilvánvalóan a Lidlre, az Aldira és a Sparra gondolt.

A Portfolio Csoport szervezte azt az agrárkonferenciát, amelyen felszólalt Lázár János is.

A Fidesz korábbi erős embere – jelenleg szerény kormánybiztos – szerint a koronavírus egyik tanulsága, hogy az országoknak önellátásra is készen kell állniuk.

Most vissza nem térő lehetőség van az agrárium újragondolására és fejlesztésére, amire nagyon szükség lenne a járműipar mellett.

„A következő 10 év, de leginkább a következő uniós költségvetési ciklus az utolsó lehetőség arra, hogy Magyarország erős élelmiszeriparral rendelkező, önellátó ország legyen. Ha ezt az esélyt elszalasztja, akkor a jövőben képtelen lesz magát élelmiszerrel ellátni, és importra fog szorulni húsból, tejből, tejtermékből, zöldségből és gyümölcsből is” – idézi az Agrárszektor Lázárt, aki példaként Lengyelországot említi meg.

Pixabay.com

A kormánybiztos azt is kijelentette, hogy a kormány jövőbeli tervei között szerepel a külföldi kiskereskedelmi láncok kiszorítása is, amihez nyíltan protekcionista politikát fognak folytatni.

Ebben offenzívnek kell lenni, mert kell, hogy legyen magyar nemzeti kiskereskedelem, ezt a piacot uralnunk kell, a saját érdekünkben - jelentette ki.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra