Lázár János szerint ki kell szorítani a külföldi kereskedelmi láncokat

Nem mondta ki, de nyilvánvalóan a Lidlre, az Aldira és a Sparra gondolt.

A Portfolio Csoport szervezte azt az agrárkonferenciát, amelyen felszólalt Lázár János is.

A Fidesz korábbi erős embere – jelenleg szerény kormánybiztos – szerint a koronavírus egyik tanulsága, hogy az országoknak önellátásra is készen kell állniuk.

Most vissza nem térő lehetőség van az agrárium újragondolására és fejlesztésére, amire nagyon szükség lenne a járműipar mellett.

„A következő 10 év, de leginkább a következő uniós költségvetési ciklus az utolsó lehetőség arra, hogy Magyarország erős élelmiszeriparral rendelkező, önellátó ország legyen. Ha ezt az esélyt elszalasztja, akkor a jövőben képtelen lesz magát élelmiszerrel ellátni, és importra fog szorulni húsból, tejből, tejtermékből, zöldségből és gyümölcsből is” – idézi az Agrárszektor Lázárt, aki példaként Lengyelországot említi meg.

Pixabay.com

A kormánybiztos azt is kijelentette, hogy a kormány jövőbeli tervei között szerepel a külföldi kiskereskedelmi láncok kiszorítása is, amihez nyíltan protekcionista politikát fognak folytatni.

Ebben offenzívnek kell lenni, mert kell, hogy legyen magyar nemzeti kiskereskedelem, ezt a piacot uralnunk kell, a saját érdekünkben - jelentette ki.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság