Szombathely és szomszédai tarolnak a legélhetőbb városok listáján

Ismét felállította a Pénzcentrum a legélhetőbb magyar városok listáját, melyből kiderült, hogy - Budapest mellett - csak a Dunántúl északi részén lévő városok fértek rá a listára.

A legélhetőbb városok

1. Budapest

2. Veszprém

3. Székesfehérvár

4. Győr

5. Zalaegerszeg

6. Szombathely

7. Pécs

A sort Békéscsaba, Nyíregyháza és Kecskemét zárja, utóbbiban a legdrágább lakást venni az életkörülményekhez képest.

Szombathely
Mészáros D. Zsolt

Az elemzés szerint nem feltétlenül azokban a városokban kerül a legtöbbe lakást, házat vásárolni, ahol az elemzés szerint a legjobb élni, így vannak települések, ahol olcsóbban lehet jobb színvonalon élni, ahogy drágábban, rosszabb körülmények között.

A városok sorrendjét az alábbi szempontok alapján állították fel:

 • oktatás,
 • egészségügy,
 • kultúra,
 • munkaerőpiaci lehetőségek,
 • bűnözési statisztikák,
 • vásárlási lehetőségek és
 • lakóingatlanok megfizethetősége.
 • A különböző részmutatók közül az oktatás terén Győr áll az első helyen, Veszprém és Szombathely előtt. A fővárost még Eger és Székesfehérvár is megelőzi.

  A kulturális mutató Budapesten a legmagasabb, jelentősen elszakadva a többi nagyvárostól. A második Zalaegerszeg, a harmadik Szolnok.

  A legmagasabb egészségügyi mutatóval Miskolc rendelkezik, Pécs és Szekszárd előtt.

  Zalaegerszegen a legkedvezőbb a bűnözési helyzet a megyeszékhelyek között, Debrecen és Békéscsaba előtt, Budapest az utolsó.

  A vásárlási lehetőségek a fővárosban a legjobbak, amit jelentősen lemaradva követ Győr, Pécs, Tatabánya és Szombathely.

  Budapest a munkaerőpiaci feltételeket vizsgálva szintén az élen áll, Győrt és Székesfehérvárt megelőzve, míg a leginkább megfizethető megyeszékhely Salgótarján, Békéscsaba és Miskolc előtt.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Életmód