Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szombathely és szomszédai tarolnak a legélhetőbb városok listáján

Ismét felállította a Pénzcentrum a legélhetőbb magyar városok listáját, melyből kiderült, hogy - Budapest mellett - csak a Dunántúl északi részén lévő városok fértek rá a listára.

A legélhetőbb városok

1. Budapest

2. Veszprém

3. Székesfehérvár

4. Győr

5. Zalaegerszeg

6. Szombathely

7. Pécs

A sort Békéscsaba, Nyíregyháza és Kecskemét zárja, utóbbiban a legdrágább lakást venni az életkörülményekhez képest.

Szombathely
Mészáros D. Zsolt

Az elemzés szerint nem feltétlenül azokban a városokban kerül a legtöbbe lakást, házat vásárolni, ahol az elemzés szerint a legjobb élni, így vannak települések, ahol olcsóbban lehet jobb színvonalon élni, ahogy drágábban, rosszabb körülmények között.

A városok sorrendjét az alábbi szempontok alapján állították fel:

 • oktatás,
 • egészségügy,
 • kultúra,
 • munkaerőpiaci lehetőségek,
 • bűnözési statisztikák,
 • vásárlási lehetőségek és
 • lakóingatlanok megfizethetősége.
 • A különböző részmutatók közül az oktatás terén Győr áll az első helyen, Veszprém és Szombathely előtt. A fővárost még Eger és Székesfehérvár is megelőzi.

  A kulturális mutató Budapesten a legmagasabb, jelentősen elszakadva a többi nagyvárostól. A második Zalaegerszeg, a harmadik Szolnok.

  A legmagasabb egészségügyi mutatóval Miskolc rendelkezik, Pécs és Szekszárd előtt.

  Zalaegerszegen a legkedvezőbb a bűnözési helyzet a megyeszékhelyek között, Debrecen és Békéscsaba előtt, Budapest az utolsó.

  A vásárlási lehetőségek a fővárosban a legjobbak, amit jelentősen lemaradva követ Győr, Pécs, Tatabánya és Szombathely.

  Budapest a munkaerőpiaci feltételeket vizsgálva szintén az élen áll, Győrt és Székesfehérvárt megelőzve, míg a leginkább megfizethető megyeszékhely Salgótarján, Békéscsaba és Miskolc előtt.

  Kedves Olvasó!

  Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Életmód