Ez meg itt a legfrissebb terv a szombathelyi víztorony felújítására

Ami már biztosnak látszik, hogy a víztorony felújítását idén, egyes hírek szerint már tavasszal megkezdhetik.

A szombathelyi víztorony ügye évtizedek óta húzódik. Az 1926-ban átadott emblematikus épület 1978 óta használaton kívül van. A legújabb-kori tervekről pedig pár hónapja már külön cikkben mi is írtunk. Totyogva halad előre a szombathelyi víztorony ügye 2018. November 08. 22:15

Ehhez képest Sátory Károly, a 10. számú választókerület önkormányzati képviselője most weboldalán írt arról, hogy milyen változások kerültek be a víztorony felújítási terveibe. Eszerint például az elbontásra ítélt KRESZ Parkot kiszolgáló épület megmarad és azt újítják fel; a helyére tervezett kétszintes épület funkciói pedig a toronyba kerülnek át.

Mészáros Zsolt

Emellett:

 • A látogatókat fogadó helyiség és a kávézó a Víztorony földszintjén kerülne kialakításra.
 • A kávézóhoz külső terasz tartozna, mely a játszótérre nézne.
 • A Víztorony alsó szintjéről juthatnánk fel, a külön e célra épített lépcsőn, a félemeleten kialakított különterembe, melyet sok funkcióra lehetne használni.
 • A terem befogadóképessége kb. 40-50 fő lenne.
 • Víztorony
  Nyugat.hu

 • A további szintekre az eredeti csigalépcsőkön juthatunk fel. A torony első szintjét beüvegeznék.
 • A torony további szintjei kilátóként funkcionálnának.
 • Az eredeti elképzelések szerint az érdeklődők a gyönyörű panoráma mellett megismerhetnék a víztorony működését, láthatnák az épület belsejét.
 • A KRESZ Park jelenlegi épülete nem kerülne elbontásra, azt felújítanák, funkciója maradna a mostani. Az idelátogató gyerekek nagy örömére pedig megújulna viszont a játszótér.

  Szombathelyi víztorony
  Hende Csaba Facebook

  A kivitelezési procedúra megkezdése előtt még egyeztetni kell a Magyar Államkincstárral, hogy az új terv részletei is megfelelnek-e a pályázati előírásoknak. Ugyanakkor az már biztosnak látszik, hogy a víztorony felújítását idén, egyes hírek szerint már tavasszal megkezdik.

  Városi legenda: Dől a szombathelyi víztorony!?

  Pisa hasznot húzott a ferde toronyból, nekünk miért ne sikerülne? Még ha egyenes is. Egy olvasónk a következő levelet juttatta el a nyugat.hu szerkesztőségébe. Tisztelt Szerkesztőség! 30 éve élek a víztorony közelében. Az elmúlt napokban a volt Casino épülete mellett, a Gyöngyös patak partján haladva a torony felé arra lettem figyelmes, hogy a torony megdőlt balra.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet