Lehallgathatták az egyik érdi alpolgármestert

Kémkamera vette az irodában zajló eseményeket.

„Elképesztő és nagyon szomorú ügy miatt kell most a nyilvánossághoz fordulnom. Pár nappal ezelőtt a polgármesteri titkárságon az általános helyettesem irodájában az egyik plafonon lévő ledes spotlámpában a képen látható megfigyelő és lehallgató berendezést (kamerát és mikrofont) találtuk” írta a Facebookon Érd polgármestere, Csőzik László.

A polgármester hozzátette, hogy természetesen feljelentést tett a rendőrségen és reméli, kiderül majd, hogy ki és miért szerelte fel a kamerát, illetve kinek továbbította a jeleket.

„Ami első blikkre megállapítható: a kémkamera vette a szobában zajló eseményeket. Ami drámaibb: a kamera pont az asztalon lévő számítógép felett volt, tehát akár a begépelt jelszavakat is venni tudta” – jegyezte meg.

Facebook/Csőzik László

Csőziket egyébként 2019 őszén párton kívüli jelöltként, összellenzéki támogatással választották meg Érd polgármesterévé.

„Borzalmasan szomorú ez az eset, mert 33 évvel a rendszerváltást követően ilyesminek nem lenne szabad megtörténnie. De hogy őszinte legyek, az elmúlt évek megfigyelési botrányai – különösen a Pegasus-szoftver bevetése – után engem már semmi nem lep meg” – zárta posztját.

A Telex egyébként megkereste a rendőrséget az üggyel kapcsolatban. Arról tájékoztatták a lapot, hogy „az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 2022. március 29-én érkezett feljelentés alapján tiltott adatszerzés bűntettének gyanúja miatt nyomozást rendelt el egyelőre ismeretlen tettes ellen. A rendőrség lefoglalta az eszközt, amelyet igazságügyi szakértői vizsgálatra továbbít” .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet