Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lehallgatta a rendőrség a Blikk egyik újságírójának telefonját

Több hónapon át folyamatosan, a jogszerűsége kérdéses.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rendőrségi szivárogtató után nyomoztak eredetileg, amikor a Blikk egyik újságíróját, Csikós Klaudiát elkezdték lehallgatni.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Úgy derült ki, hogy meggyanúsítottak egy rendőrt, hogy súgott az újságírónak egy kettős emberölési ügyben. A lap azt írja, ezek olyan információk voltak, amit más médiumok is megszereztek a helyszínen. Az érintett rendőr elleni eljárás egyébként hónapokig titkos volt, majd amikor nyilvánossá minősítették, akkor derült ki, hogy lehallgatták a rendőrt és Csikós Klaudiát, ezzel együtt pedig még sokakat, akik kapcsolatot tartottak a Blikk újságírójával.

Titkos adatgyűjtést csak úgy lehet végezni, ha arra a bíróság is rábólint, ami megtörtént:

A titkos információgyűjtés célja az ügy vonatkozásában a Btk. 305. paragrafusának c.) pontja szerinti felbujtóként elkövetett hivatali visszaélés, a Btk. 293. paragrafusának 1-2. bekezdése szerinti hivatali vesztegetés gyanúja volt.

Nyilván ki akarták szűrni Csikós informátorait. A probléma itt jön, a sajtószabadságról szóló törvény értelmében az újságíró jogosult az informátorait és a forrás kilétét akér a bírósági és hatósági eljárások során is titokban tartani.

Az újságírót lehallgatni csak akkor lehet, ha vele szemben a terhelt ellen folyamatban lévő üggyel összefüggő bűncselekmény gyanúja merült fel

nyilatkozta a Blikknek Szabó Máté Dániel, a Társaság A Szabadságjogokért szakmai igazgatója.

Az ügynek nyilván nincs vége.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés