Lehetnek benzinkutak, ahol 460 forintért adják majd az üzemanyagot

A most érzékelhető piaci árcsökkenés inkább csak a veszteségeket csökkenti.

Az olaj árában még minimális csökkenés bekövetkezhet a mostani, hordónként 70 dollárhoz képest, és a forint erősödése is segíthet, hogy ne legyenek a forgalmazók annyira kiszolgáltatottak. Az önkiszolgáló kutak az elkövetkező napokban már 460 alatti árat is megcélozhatnak - mondta Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője a Blikknek.

Ha a korábbi számítás szerint kalkulálhatnánk, akkor 489–495 körüli árakat találnánk a kutakon. Vagyis még most is a befagyasztott 480 forintos ár fölött lennének. Tehát ez az időszak sem arról szól, hogy a kutak nyerészkednek. A most érzékelhető piaci árcsökkenés inkább csak a veszteségeket csökkenti - mondta a szakember.

Jelenleg átlagosan 70 dollár körül van hordónként a Brent olajár, esetleg már inkább alatta. Vagyis az elmúlt két és fél hétben már mintegy 10 százalékos csökkenés tapasztalható. Tavaly április körül volt a mélypont, akkor olyan napok is voltak, amikor 30 dollárt fizettek egy hordóért, és idehaza is 300 forint körül alakult az üzemanyagok literenkénti átlagos ára - idézi a napi.hu.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság