Lemondott az EU határvédelmi ügynökségének vezetője

Az OLAF-vizsgálat eredményei miatt.

Fabrice Leggeri, az Európai Határ-és Partvédelmi ügynökség vezetője pénteken benyújtotta a lemondását – írja a Politico.

Fabrice Leggeri
Frontex

A lemondáshoz állítólag annak az OLAF-jelentésnek van köze, amely a Frontexszel kapcsolatban felmerült visszaéléseket vizsgálta közel egy éven keresztül, és amelyet rövidesen nyilvánosságra tervez hozni a csalás elleni hivatal. A jelentést eddig csak egyes EP-képviselők és a Frontex vezetősége láthatta.

A vizsgálat során az OLAF illegális visszatoloncolásokat és pénzügyi visszaéléseket igyekezett felderíteni. Leggeri, aki a felmerült vádakat mindig következetesen tagadta, mindeddig nem kommentálta az eseményeket.

A Frontexszel és a körülötte felmerült kérdésekkel ebben a cikkben Gittegylet segít védeni az EU külső határait? April 23. 11:32 részletesen is foglalkoztunk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet