Tényleg fel kell függesztenie egyetemi munkáját a Fidesz szombathelyi polgármesterjelöltjének?

Megkérdeztük Lenkai Nóra munkaadóját, az ELTE-t.

A polgármesteri jelölés elfogadása nem összeférhetetlen az egyetemi jogviszonnyal és a rektori megbízotti feladatokkal - közölte az ELTE kérdésünkre.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

A múlt héten tartott sajtótájékoztatót Koczka Tibor: A Fidesz szombathelyi polgármesterjelöltje függessze fel az egyetemi munkáját! February 16. 15:33 Koczka Tibor városi képviselő (Pro Savaria), ahol felszólította Lenkait, hogy függessze fel munkáját a szombathelyi egyetemen. Koczka azzal indokolta a felszólítást, hogy Lenkai az egyetem rektori biztosa, akinek munkája során oktatási intézményekben, szakképzési központokban kell megjelennie. A képviselő szerint nem egyértelmű, hogy ha megjelenik egy intézményben, akkor azt rektori biztosként, vagy a Fidesz polgármesterjelöltjeként teszi.

Az ügyről megkérdeztük olvasóinkat is, a meggyőző többség, 77 százalék (374 szavazat) szerint Lenkainak fel kellene függesztenie egyetemi munkáját, 23 százalék (111) vélte úgy, hogy megfér egymással a két pozíció.

Lenkai Nóra a múlt héten az ugytudjuk.hu kérdésére közölte, hogy a kampány hivatalos indulásával, április 20-ával szabadságra megy.

Lenkait mi is megpróbáltuk elérni, szerda reggel telefonhívásunkra sms-ben kérte, hogy írásban küldjük el kérdéseinket, ezt megtettük, választ egyelőre nem kaptunk.

Az ELTE sajtóirodája viszont válaszolt kérdéseinkre. Mint írták, a polgármesteri jelölés elfogadása nem összeférhetetlen az egyetemi jogviszonnyal és a rektori megbízotti feladatokkal. Hozzátették, tiszteletben tartják Lenkai Nóra önkéntes döntését, miszerint a választási kampány időszakában 2024. április 20-tól szabadságra megy.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet