Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Két bronzéremmel zárták a szombathelyi karatésok a diákolimpiát

Két leós srác mutatta meg, hogy mit tud.

Idén Szigetszentmiklós adott otthont a Karate Diákolimpiának, melyet WKF szabályrendszerben bonyolítottak le, akárcsak az olimpián. A „Leo” Karate-do SE Egyesület két fővel képviseltette magát a versenyen, melynek érdekessége, hogy itt a versenyzők nem csak az egyesületüket, hanem az iskolájukat is képviselik.

Janzsó Bálint, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulója a 14-15 éves korosztályban kata (formagyakorlat) és kumite (küzdelem) versenyszámban tette próbára magát.

Bálintnak ez volt az első nagy versenye, amelyen remek helytállással szerepelt, de sajnos nem sikerült érmet szereznie a rendkívül erős mezőnyben. A jó hozzáállását és a teljesítményét jelzi, hogy az elvesztett küzdelem után a közönségből sokan megtapsolták.

Somogyi Dávid és Gál Róbert edző
„Leo” Karate-do SE

A 16-17 éveseknél Somogyi Dávid, a Kanizsai Dorottya Gimnázium tanulója tette próbára tudását. Dávid mind kata (formagyakorlat), mind kumite (küzdelem) versenyszámban a harmadik helyig jutott, így a „Leo” SE két bronzéremmel zárta a Diákolimpiát.

Gál Róbert edző elégedett volt tanítványai teljesítményével, bár mint mondta, voltak kisebb hibák, de ennek kijavításán majd dolgoznak, hogy legközelebb még fényesebb érmeket sikerüljön elérni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport

Tovább az oldalra