Két bronzéremmel zárták a szombathelyi karatésok a diákolimpiát

Két leós srác mutatta meg, hogy mit tud.

Idén Szigetszentmiklós adott otthont a Karate Diákolimpiának, melyet WKF szabályrendszerben bonyolítottak le, akárcsak az olimpián. A „Leo” Karate-do SE Egyesület két fővel képviseltette magát a versenyen, melynek érdekessége, hogy itt a versenyzők nem csak az egyesületüket, hanem az iskolájukat is képviselik.

Janzsó Bálint, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulója a 14-15 éves korosztályban kata (formagyakorlat) és kumite (küzdelem) versenyszámban tette próbára magát.

Bálintnak ez volt az első nagy versenye, amelyen remek helytállással szerepelt, de sajnos nem sikerült érmet szereznie a rendkívül erős mezőnyben. A jó hozzáállását és a teljesítményét jelzi, hogy az elvesztett küzdelem után a közönségből sokan megtapsolták.

Somogyi Dávid és Gál Róbert edző
„Leo” Karate-do SE

A 16-17 éveseknél Somogyi Dávid, a Kanizsai Dorottya Gimnázium tanulója tette próbára tudását. Dávid mind kata (formagyakorlat), mind kumite (küzdelem) versenyszámban a harmadik helyig jutott, így a „Leo” SE két bronzéremmel zárta a Diákolimpiát.

Gál Róbert edző elégedett volt tanítványai teljesítményével, bár mint mondta, voltak kisebb hibák, de ennek kijavításán majd dolgoznak, hogy legközelebb még fényesebb érmeket sikerüljön elérni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport