Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Letartóztatták a hajléktalan embercsempészt

Mentőautónak álcázott furgonnal dolgozott.

A Sárvári Járási Ügyészség szerdán indítványozta annak a hajléktalan életmódot  folytató, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező férfinak a letartóztatását, akit a  rendőrjárőrök Vas megyében, Rábapatyon 2021. május 10. napján értek tetten,  miközben összesen tíz szír migránst akart illegálisan Ausztriába juttatni egy  mentőautónak tűnő járművel.

A megalapozott gyanú szerint a férfi, az általa vezetett „Ambulance” feliratú  gépjárműbe a tíz szír származású személyt, akik a szerb-magyar határt is illegálisan,  lépték át, a határon lévő kerítésen átmásztak – jelenleg pontosan meg nem határozható helyen – vette fel, hogy őket Magyarországon keresztül szállítsa és illegálisan Ausztriába juttassa. 

A gyanúsítottat a Vas megyei rendőrök őrizetbe vették. A tíz szír migránst, akik  érvényes magyarországi tartózkodási engedéllyel nem rendelkeztek, idegenrendészeti eljárás alá vonták. 

A járási ügyészség a szökés és elrejtőzés, a bűnismétlés veszélye, valamint a  bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a gyanúsított  letartóztatásának elrendelését. A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon elrendelte egy hónapra a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően. 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra