Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Le kellett tolniuk a bugyit a kislányoknak a dömsödi iskolában

Hét-nyolc éves gyerekeket aláztak meg, mert valaki összepiszkította a vécét.

Az intézmény épületében valaki­ az illemhely mellé piszkított, a problémát pedig embertelenül orvosolta a pedagógusokból és takarítónőből összeállt bizottság - írja a Blikk.

Az egyik szülő beszámolója szerint a 2. b és 3. c osztályos diák­lányokat egyszerre hívták az udvarra, és sorba kellett állniuk.­ Ezután a tanár nénik és a takarító hármasával hívta­ be őket az egyik terembe, majd mindenkinek le kellett venni­ a bugyiját és pucsítani a tanároknak, hogy megtudják, ki kakilt a WC mellé. Az anyuka hozzátette, van olyan gyerek, aki azóta iskolába sem ment a megszégyenítés miatt.

A szülők panaszaira az egyik tanár állítólag azt felelte, hogy öt év múlva úgyis lehúzzák a lányok bugyiját. A szülők panaszt tettek a KLIK-nél, ahol gyorsan le is zárták az ügyet. A takarítónét elbocsátották, a pedagógusokat azzal büntették, hogy két évig nem kaphatnak fizetésemelést.

A rendőrség is nyomoz az ügyben, gyanúsított mg nincs - írja a Blikk.

A KLIK közleménye

Tévesek azok a sajtóhírek, melyek a dömsödi iskolában történtekről tájékoztatják a közönséget.

A Dömsödi Széchenyi István Ált.Iskola egyik telephelyén a leány mosdóban valaki nem rendeltetésszerűen használta a mosdót több alkalommal. A tanítók többször megkérdezték a gyerekeket, hogy ki volt de senki nem vállalta, egyben felhívták a figyelmüket a fertőzésveszélyre és higiéniára.

2016.máj.27-én újból előfordult az eset, ekkor úgy döntöttek, hogy a gyerekek fehérneműjét ellenőrzik. Az ügyben 3 pedagógus és a telephelyen dolgozó takarító vett részt. A tankerülethez 2016.06.01-jén érkezett szülői bejelentés az esetről, melyet követően azonnal megkezdődött a vizsgálat. A vizsgálat eredményeként a következőket állapította meg a tankerület igazgatója: a pedagógusok a közalkalmazotti jogviszonyból származó kötelesség vétkes megszegését követték el (KLIK PSZ Kollektív Szerződés 7.pontja).

Tettük nem volt szándékos, azért tették, mert tartottak a fertőzésveszélytől és a további eseteket szerették volna megakadályozni. Tettüket megbánták, többszörösen bocsánatot kértek, amit a szülők el is fogadtak. Több levél érkezett a tankerülethez a pedagógusok védelmében, amiben azt kérik, hogy továbbra is az említett pedagógusok tanítsák gyermekeiket a jövőben, hiszen tapasztalt pedagógusokról van szó.

A pedagógusok elmarasztalása megtörtént, írásbeli megrovást kaptak. A technikai dolgozó szerződése július 1-jén lejárt, nem került meghosszabbításra. A szakszolgálat közreműködésével a tankerület szakember (pszichológus) segítségét ajánlotta fel a gyerekeknek és szülőknek. A pedagógusokat a nyár folyamán érzékenyítő tréningen fognak részt venni, melyen felfrissíthetik a gyermekvédelemmel , gyermeki jogok gyakorlásával kapcsolatos ismereteiket.

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ
Sajtóiroda

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra