Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Leváltják a Magyar Honvédség parancsokhelyettesét is

A parancsnok után Böröndi Gábor távozik.

Május 26-án robbant a hír, Áder felmentette a Magyar Honvédség parancsnokát 2021. May 27. 07:52 hogy indoklás nélkül menesztették a Magyar Honvédség parancsnokát, Korom Ferencet. A vezérezredest 1-jei hatállyal mentette fel Áder János, ez pedig a Magyar Közlönyből derült ki, a kimondottan szűkszavú rendeletben pedig utódról szó sem esett.

A hírek szerint Ruszin Romulusz helyettes államtitkár volt esélyes a helyére, akit aztán kedden már parancsnokjelöltként hallgatott meg az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága. Itt közölte azt is, hogy távozik posztjáról a jelenlegi parancsokhelyettes, Böröndi Gábor is, akinek Korom Ferenchez hasonlóan külföldi diplomáciai beosztást ajánlott, ők pedig el is fogadták azt - írja a 444.

Böröndi Gábor altábornagy
Balázs Attila/MTI

Az új parancsnok hozzátette, ha a honvédelmi miniszter támogatja, akkor Sándor Zsolt lesz a parancsnokhelyettese, aki jelenleg a Magyar Honvédség Tartalékképző és Támogató Parancsnokság vezetője.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek