Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Valóban 140 méter útra kapott pénzt a zalai falu, de nem pont úgy, mint írtuk

Levelet kaptunk a kormánytól!

Múlt héten lapunk is beszámolt Kétszáz méter útra pályázott a Zala megyei település, de csak 140 méterre kaptak pénzt January 21. 20:08 az ATV riportja alapján arról, hogy a Zala megyei Nemespátró 200 méter útra pályázott a Magyar Falu program keretén belül, de csak 140 méterre kaptak pénzt a kormánytól. A falubeliek pedig összefogtak és gyűjtést szerveztek, hogy pótolták az úthoz hiányzó összeget.

Google Maps

Nemrég azonban közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban Győrfy Balázs polgármester, amit az ATV azonnal le is közölt változtatás nélkül. Nagy meglepetésünkre pedig mi is kaptunk levelet a témában, méghozzá nem mástól, mint a kormánytól.

A tényszerűség és a hiteles tájékoztatás érdekében ajánlották figyelmünkbe az ATV-n frissen megjelent közleményt, amit azért is értékelünk, mert sok megkeresést küldtünk már a kormánynak, de elég ritkán fordult elő, hogy kaptunk is ezekre választ.

A polgármester által jegyzett közlemény arra hívja fel a figyelmet, hogy a falu csak 140 méter útra pályázott, és arra meg is kapták a teljes összeget. A maradékot viszont valóban önerőből pótolta ki a település.

A közlemény azonban nem tér ki arra, hogy miért nem a teljes útszakaszra pályázott a Zala megyei település.

Győrfy Balázs polgármester közleménye:

„Múlt héten az ATV téves tájékoztatást adott ki: „Kétszáz méter útra pályáztak, de csak 140 méterre futotta az állam kasszájából” című Nemespátró Magyar Falu Programra vonatkozó pályázatát illetően.

Az Önök állításával szemben valóság az, hogy Nemespátró sikeresen pályázott 16 millió 100 ezer forint értékben egy önkormányzati tulajdonú, 140 méteres útszakasz felújítására. A pályázatunk a Magyar Falu Program keretében 100 %-os támogatást nyert el, azaz a teljes igényelt összeget megkaptuk, így a rossz állapotú útszakasz megújulhatott. Egy kisebb szakaszt, ahol nem volt szükség ilyen kaliberű munkálatokra, - ezért nem képezte pályázatunk részét -, a falu összefogásával sikerült még jobb állapotba hozni. A Magyar Falu Program hatalmas segítség a kistelepüléseknek, szerencsére Nemespátró is a program nyertese.”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra