Lezárták a Margit hidat a tüntető diákok

A tanársztrájk és az élőlánc után is folytatódnak a szerdai demonstrációk Budapesten a pedagógusok bérhelyzete és sztrájkjogának korlátozása miatt.

A Grund nevű diákcsoport a Margit híd kétórás lezárása mellett döntött, akciójukat tüntetés és koncertek követik az Országház előtti Kossuth téren - írja az rtl.hu .

Délután 5 órakor kezdődött meg a Grund nevű diákcsoport akciója a Margit hídon, amelyet előzetesen bejelentettek. Már a kezdésre legalább 1-2000 ember gyűlt össze a híd pesti hídfőjén, akik negyed 6-ra teljesen lezárták a Margit hidat.

Diáktüntetés
rtl.hu

A szervezők a Facebook-oldalukon azt írták, újból megmutatják a kormánynak, hogy a tanárok jelenlegi helyzete tarthatatlan, és hogy joguk van sztrájkolni, hiszen a sztrájk alapjog.

A Margit hídon összegyűlt tüntetők a közelmúlt diáktüntetéseinek jelszavait skandálták ( „Nincs tanár, nincs jövő!”, „Szabad ország, szabad oktatás” ). A tüntetők táblái a kreatívaktól az egészen egyszerű üzenetek közléséig terjednek (K..rva anyátok, Magunktól tesszük, Adj pénzt Vityó!).

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek