Lokálpatrióta fiatalok, figyelem! Itt van egy film- és fotópályázat pont nektek!

A Berzsenyi Dániel Könyvtár, a H+ Média és Kulturális Egyesület és a Szombathelyi Szépítő Egyesület Vas megyei helytörténeti fotó- és filmpályázatot hirdet általános és középiskolás, valamint főiskolás és egyetemista diákok részére.

Még javában tart a nyári szünet, így az arra fogékony fiatalok akár filmezéssel és fotózással is tölthetik szabadidejüket.

Van egy szuper Vas megyei helytörténeti fotó- és filmpályázat, ami éppen nekik szól.

A Berzsenyi Dániel Könyvtár, a H+ Média és Kulturális Egyesület és a Szombathelyi Szépítő Egyesület hirdette meg általános és középiskolás, valamint főiskolás és egyetemista diákok részére.

A megyében járva bizonyára ti is észreveszitek, hogy az elmúlt 10 évben a településeken új utcák, terek, épületek jöttek létre, pihenőparkok, sportlétesítmények és tanösvények születtek, emléktáblákat, szobrokat avattak, számos közintézmény, templom megújult, miközben régi kastélyok, műemlékek, egykori lakóházak omladoznak vagy tűnnek el végleg. Várjuk a pozitív vagy negatív véleményed közvetlen környezetedről, melyet megfogalmazhatsz filmen, vagy fotón

- fogalmaznak a pályázatban.

Szakmai zsűri kategóriánként és korosztályonként fog értékelni. Érdemes nevezni, mert 7000-20000 forint közti díjakat kap a kategóriánkénti első három helyezett, de különdíjakat is osztanak.

A pályaműveket a Berzsenyi könyvtárban, valamint Szombathely és a városkörnyék több iskolájában és közintézményében vándorkiállításon mutatják majd be.

A legfontosabb tudnivalók:

Egy pályázó mindkét kategóriában (fotó/videó) nevezhet.

Nevezési díj nincs.


Fotó:

Egy nevező maximum 3 db saját készítésű (fekete-fehér vagy színes) képpel vagy 1 db 3 képből álló fotósorozattal pályázhat.

A képeket minimum 5 MP (2560 x 1920) méretben 300 dpi felbontásban, digitálisan (kizárólag JPEG vagy PNG formátumban), valamint előhívatva vagy kinyomtatva A/4-es méretben is várják.

A papír kép hátoldalán olvashatóan szerepeljen:

 • a készítő neve,
 • a kép készítésének helye,
 • az alkotás címe,
 • az iskola neve.

 • Film:

  A kép minimális mérete: 1280x720 és innentől felfelé bármilyen

  HD-felbontású (1920x1080, 1440x1080), DVD-re kiírt vagy e-mailen elküldött MPG2, MP4 formátumú anyagot elfogadott.

  Nevezni lehet egyénileg vagy csoportosan, maximum 2 alkotással (max. 5 perces etűddel, vagy 20 perces riporttal, dokumentumfilmmel). Kettő alkotás esetén a filmekhez külön nevezési lapot kell kitölteni.

  A lemezen olvashatóan szerepeljen:

 • a készítő neve,
 • a film készítésének helye,
 • a mű címe és hossza,
 • az iskola neve.

 • A nevezési lapot, valamint a névvel ellátott digitális fotókat, filmeket a maskepszombathely_KUKAC_gmail_PONT_com e-mail címre, a papírképeket, valamint a DVD-re kiírt mozgóképeket és a nevezési lap aláírt kinyomtatott példányát pedig a Berzsenyi Dániel Könyvtár Dr. Antall József tér 1. címre kell eljuttatni személyesen vagy postai úton.

  Beküldési határidő: 2018. december 7.

  A pályázattal kapcsolatban további infó Szalainé Bodor Edittől vagy Boros Ferenctől a maskepszombathely_KUKAC_gmail_PONT_com e-mail címen vagy az 06/94-513-530 -as telefonszámon kérhető.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Kultúra