Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Élőben jelentkeztünk az M86-os úthengerversenyről

Javában zajlik a bajnokság, őszre elkészülnek, ma VIP vendégekkel járhattuk be a helyszínt.

Május elején már megírtuk Köszörülheti az ollót Hende Csaba: már szeptemberben átadhatják a teljes M86-os utat 2016. May 11. 17:40 , hogy őszre elkészül a teljes M86-os út, tehát a Hegyfalu-Csorna közti szakasz is. Ma ugyanezen információkat megkaptuk egy helyszíni bejáráson tartott sajtótájékoztatón is. Gyakorlatilag elautóztunk Hegyfalutól Répcelakig az M86-oson, ami 82 százalékos készültségben van, magyarán még hiányzik az aszfalt kopórétege, táblák és még jó pár dolog. A szerződés szerint október 16-ig kell befejezni a munkát, így október végén, november elején már átadják a forgalomnak. Onnantól fizetős is lesz az M86-os út .

Kapcsoljuk helyszíni tudósítónkat:

Üdvözlöm a kedves nézőket, olvasókat! Élőben jelentkezünk a Henger-Cross bajnokság M86-os állomásáról. Remek időnk van, az aszfalt hőmérséklete ideális, még frissen gőzölög, jól fognak tapadni a munkagépek és talán esőhengert sem kell feltenni a versenyzőknek. Rendkívül kiélezett futam lesz a mai, mindenki küzd a pontokért, hogy kijusson az M8-as gyorsforgalmi vagy a Táplánszentkereszt-Egyházasrádóc elkerülő derbire.

Úthengerek
Garai Antal Atom

Kollégánk a boxutcából jelentkezett be, ahol a VIP-szektorban olyan neves vendégek jöttek ki megnézni a versenyt, mint: Loppert Dániel (NIF), Ágh Péter, Hende Csaba és Puskás Tivadar képviselők.

M86 bejárás - május 26.
Garai Antal Atom

Hát igen, senki sem tud elmenni a technika ezen csodás vívmányai mellett. A hatalmas gépek duzzadnak az acéltól, búgnak a motorok, készülnek a fotók és videók. Az idei évben a versenyszövetség döntése szerint meg kellett erősíteni a pilóták védelmét is, így most már zárt fülkékben hajthatnak a versenyzők a régen megszokott, sárga gépek nyitott fülkéivel szemben.

M86 bejárás - május 26.
Garai Antal Atom

A bajnokság korábbi fordulójában Beled és Csorna közt versenyeztek, de az a szakasz lényegében már elkészült, csak a táblák és a vadkerítés hiányzik, így itt folytatódik a küzdelem. Hegyfalu és Beled közt 82 százalékos a készültség, remek terep arra, hogy a frissen felvitt kopórétegen döngessenek - szó szerint - a nem éppen könnyű súlycsoportos versenyzők.

M86 bejárás - május 26.
Garai Antal Atom

Már többen is a pálya mellett fészkelődnek, mindenki izgatottan várja az indulást, dübörögnek a motorok a rekkenő hőségben, szinte érezni lehet a levegőben a feszültséget.

Úthengerek
Garai Antal Atom

Hende Csaba épp azt mondja a kollégának, hogy nincsenek egy nap csúszásban sem, de időközben elindul a visszaszámláló. Persze nem az, amelyik már rég megállt honlapunk alján, jelezve, hogy lassan fél éve el kellett volna készülnie a 2010-es jobboldali kampányigéret szerint az útnak (vagy a még korábbi baloldali szerint 2010-re) Hende Csaba és Puskás Tivadar hiába ígérte, nem lett kész a 86-os 2015 végére 2016. January 01. 13:24 . Mi most ezzel nem is foglalkozunk, a lényeg, hogy használhassuk, de most induljanak már a gépek!

Úthengerek
Garai Antal Atom

A pályabírók még beállítják a friss aszfaltkeveréket és szórják az alapot. Pörög az óra, nemsokára indulnak, mindenki elfoglalja a helyét.

Úthengerek
Garai Antal Atom

És micsoda rajt kedves nézőink! Micsoda rajt! Hatalmas fémes csikorgások közepette dübörögve rajtolt el a mezőny. Varga egyből kivág balra és beáll csapattársa Kovács mellé, küzd az első pozícióért. A mezőny többi részének esélye sincs, hogy kielőzzék őket.

M86 bejárás - május 26.
Garai Antal Atom

Mindeközben Puskás már boldogan mosolyog az ősztől lerövidülő, Szombathely-Győr utazási idő hallattán. Ágh Péter a gazdaság fellendülését említi, a régi 86-os menti falvakban pedig nyugalom lesz, mert a teherforgalom kötelezően az M86-on fog haladni. Miután elhúzott a mezőny a képviselők meg is nézik a pályarajzon, hogy merre haladnak versenyzőink.

M86 bejárás - május 26.
Garai Antal Atom

De micsoda fordulat! A mezőny beéri az aszfaltozógépét, így hátramenetbe kapcsolnak és máris megfordul az állás. Utolsókból lesznek az elsők, ahogy nagyapám szokta mondani, miközben kiürül a fröccsöskancsó és készít egy másikat.

M86 bejárás - május 26.
Garai Antal Atom

Most a narancssárga csapat tör az élre és lemaradnak a zöldek. Nem azok a zöldek, amiből ötezer fa és háromszázezer cserje került az épülő út mellé. Rükvercben is csigákat megszégyenítő tempóban száguldanak tovább versenyzőink.

Úthengerek
Garai Antal Atom

Micsoda friss hengerelés, még akár vízmértéket is tehetnénk rá! Ilyet már csak nagyöreg szakiktól lehet tanulni, az iskolákban nemigazán. Igaz meglehetősen költséges ez az élsport, az EU-n belül majdhogy luxusszámba megy, de azért részét ők állják, de inkább most foglalkozzunk az ilyen kátyús maszlagokkal.

M86 bejárás - május 26.
Garai Antal Atom

És ezennel búcsúzunk is nézőinktől, a verseny vége valamikor a nyár vége felé, de legkésőbb október közepére várható. Vélhetően addig még megfordulunk mi is pár közvetítésre a VIP-vendégekkel, mielőtt átvágják a bajnokság győzteseinek a trikolór szalagot. Köszönjük figyelmüket, a szó a stúdióé.

Úthengerek
Garai Antal Atom
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra