Köszörülheti az ollót Hende Csaba: már szeptemberben átadhatják a teljes M86-os utat

Ősszel már fizetni kell a gyorsforgalmiért mert több száz napos késéssel, akkor végre átadhatják a Hegyfalu-Csorna szakaszt is.

Ígérték már bal és jobboldali pártok, ígérték szinte minden választási kampányban, a Nyugat.hu kétszer is újraindított számlálója Hende Csaba és Puskás Tivadar hiába ígérte, nem lett kész a 86-os 2015 végére 2016. January 01. 13:24 januárban járt le legutóbb – de ennek hamarosan vége: ha hihetünk a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infóinak, akkor sok időhúzás után végre tényleg elkészül az M86-os gyorsforgalmi út Csornáig.

A Világgazdaság szerint : Szombathely várhatóan szeptemberben kapcsolódik be a gyorsforgalmi hálózatba. Akkor adják át a Hegyfalu-Csorna szakaszt, amivel teljessé válik a gyorsforgalmi út Győrig. Ezután 110-es tempóval kevesebb mint egy órára rövidülhet az út az M1-es autópályáig, megszűnhet a kamionok mögötti baktatás az előzésre alkalmatlan úton és fellélegezhetnek a régi 86-os mentén élők, mert végre nem rázzák szét a házaikat a nehéz járművek.

Amint az avatáson Hende Csaba átvágja a szalagot, fizetős lesz a gyorsforgalmi út.

2014-15 fordulóján emlékezetes blama Kínosan indult az év Hende Csaba számára 2015. January 07. 10:41 volt amikor a Fidesz határozottan cáfolta mégis betették Fizetős lesz a gyorsforgalmi 86-os, ezt a Fidesz egy hete rémhírnek nevezte 2014. December 31. 11:12 a fizetős utak közé az M68-is akkor elkészült szakaszát. A fizetőssé tételről szóló rendelet éppen azon a napon jelent meg, amikor Hende a Vas Népe hasábjain Örömhír! NEM lesz fizetős az M86 Vasban - mindezt Hende Csaba garantálja a mai Vas Népében 2014. December 31. 19:08 arról beszélt, hogy nem lesz díjköteles az útból elkészült rövidke szakasz.

Ez után egy hónapig csak megyei matricával lehetett használni az M86-ost. Sokan tiltakoztak Nem kell újabb sarc, mondták a tüntetők az M86-os lezárásakor 2015. January 08. 11:37 ellene. Többször volt félpályás demonstráció Teljes szélességben lezárják a 86-os főutat február 9-én 2015. January 14. 15:48 az útdíj ellen. A kormány akkor megadta magát Hivatalos: visszavonták az útdíjat az M86-osről 2015. January 22. 09:56 és úgy döntöttek, hogy amíg a teljesen el nem készül, addig ingyen hajthatnak fel rá az autók. Ez ősztől megváltozik és a Vas megyeiek is sorban állhatnak majd a matricákért.

2015. januárjában egyszer már kikerültek a táblák.
Tánczos Mihály

A helyzet az, hogy évente 5000 forint nem nagy összeg, ha cserébe jó minőségű és gyors úton lehet haladni. (Győrig kétszer ennyi, hiszen Győr-Moson-Sopron megyei matrica is kell.) Az útdíj azoknak jelenthet problémát, akik nem Csornáig vagy Győrig utaznának. Ahogy tavaly az egy hónapos fizetős időszak idején történt, úgy vélhetően most szeptembertől is arra lehet számítani, hogy a forgalom egy része is a régi 86-osra terelődik Tényleg kihalt a gyorsforgalmi Szelesténél, elkerülik az M86-ost az útdíj miatt - levideóztuk 2015. January 09. 07:32 majd.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet