Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A csomagtartóban is embereket szállított - két év letöltendőt kapott az M86-oson elfogott férfi

A személyautóban összesen tízen tartózkodtak, amikor a rendőrök megállították az M86-os autóút vasi szakaszán, hétfőn. Csütörtökön már jogerős ítélet született, két év letöltendőt kapott az embercsempész.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Sárvári Járási Ügyészség ma bíróság elé állította azt a férfit, akit hétfőn tetten értek Vas megyében, amint kilenc szír állampolgárságú személyt szállított át Magyarországon, abból a célból, hogy jogellenesen lépjék át a magyar-osztrák államhatárt.

A vád szerint a vádlott szerbiai lakóhelyén vállalkozott arra, hogy 1800 euró ellenében átszállít több, a szerb-magyar államhatárt jogellenesen átlépő külföldit Magyarországon az osztrák határig.

Az M86-oson kapcsolták le a szerb embercsempészt
TM/Nyugat.hu

A vádlott 2021. január 11-én hajnalban indult Szerbiából, azzal a gépkocsival, amit a megbízója bocsátott a rendelkezésére az embercsempészés céljából.

A vádlott Röszkénél lépte át a szerb-magyar határt, majd rövidesen találkozott a kapcsolattartó személlyel, akitől kapott egy mobiltelefont. A vádlott ezen a telefonon, az egyik népszerű alkalmazáson küldött üzenetből értesült arról, hogy hol kell felvennie az időközben ismeretlen személyek segítségével, a határátkelő állomásokat kikerülve, személyes okmányok nélkül Magyarországra bejutott kilenc férfit.

Az autóban összesen 10 ember utazott
TM/Nyugat.hu

A vádlott elindult az illegális bevándorlókkal az időközben ugyancsak telefonon közölt útvonalat követve a magyar-osztrák határ felé.

A rendőrség közúti ellenőrzés alá vonta a vádlottat az M86-os autóúton, és megtalálta a gépkocsiban részben a csomagtartóban utazó külföldi személyeket.

A Sárvári Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több embernek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit két év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélt, és négy évre kiutasított az ország területéről.

Az ítélet jogerős.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokkoló

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra