Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nyolcmilliárdért készítik a terveket az M8-as 50 km-es szakaszára

Az új, 2x2 sávos út Kecskemétet köti majd össze Dunavecsén és Dunaújvároson át az M7-es autópályával.

Elkezdődhet az M7-es gyorsforgalmi út M7-es autópályát és Dunavecsén és Dunaújvároson át Kecskemétet összekötő 50 km-es szakaszának tervezése - írja uniós közbeszerzési adatokra hivatkozva a magyarepitok.hu .

A szakaszt négy cég, az Unitef-83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt., a Főmterv Mérnöki Tervező Zrt., az Utiber Kft. és a Tura-Terv Kft. tervezheti meg közel 7,8 milliárd forintért, a megbízás a kiviteli terveken kívül magába foglalja a környezeti hatástanulmány és tanulmányterv, valamint az engedélyezési tervek készítését is.

Műszaki paraméterek

A mintegy 50 kilométeres, 2x2 sávos gyorsforgalmi út egy darab autópálya csomóponttal, 6 darab egyéb csomóponttal, egy komplex pihenővel és két egyszerű pihenővel épült meg. A NIF Zrt. beruházásában a fizikai paramétereket tekintve az alábbiakat valósítják meg:

 • forgalmi sáv szélessége: 3,5 méter,
 • középső elválasztó sáv szélessége: 3 méter,
 • padkaszélesség: 1,5 méter,
 • burkolatszélesség: 2x8 méter.
 • Az M8-as tervezett útvonala
  Forrás: infostart.hu

  Az M8-as gyorsforgalmi Rábafüzestől Körmenden, Ajkán, Veszprémen át Székesfehérvárig vezet, több szakaszon már most is 2x2 sávos, Herendtől Veszprémig, majd Veszprémtől Székesfehérvárig már gyorsforgalmiként működik. A Körmend és Szentgotthárd közti szakaszt most építik Tényleg feltűrték az ingujjat az M8-as út Körmend és a határ közötti szakaszán 2019. March 28. 19:24 , igaz, itt csak 2x1 sávos lesz.

  Májusban írtunk róla Újabb nagy félgyűrű épülne Budapest körül, összekötve az M1-est és az M8-ast 2019. May 20. 17:28 , hogy konkrét terv van az M1-es autópálya és az M8-as összekötésére is.

  Az M8-as építése Vasszentmihálynál
  Józing Antal

  A tervek szerint az M8-as Székesfehérvár alatt éri el majd az M7-es autópályát, innen vezet majd az új, már tervezésre kijelölt szakasz Kecskemétig.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet

  Tovább az oldalra