Tényleg feltűrték az ingujjat az M8-as út Körmend és a határ közötti szakaszán

Mindenhol nyüzsögnek a munkagépek.

„K*rva sok vállalkozó van most itt, innen végig Rábafüzesig” – magyarázza az egyik gépkezelő valahol Csákánydoroszló környékén fenn a hegyoldalban, ahol már igencsak kirajzolódni látszik az új M8-as út nyomvonala.

A terepszemlére egyrészt azért kerítettünk sort, mert a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) egyelőre nem válaszolt a hivatalos megkeresésünkre, hogy hol is tartanak a munkák, másrészt olvasóink arra hívták fel a figyelmet, hogy Körmendnél elindult az új elkerülő építése.

Kezdjük az utóbbival.

A helyszínen dolgozó munkásoktól – szigorúan nem hivatalosan, de annál hihetőbben – megtudtuk, hogy a város keleti felén történő látványos földmunkák egyelőre nem ez új elkerülőhöz tartoznak, hanem a 86-os út korrekciójához.

A 86-os is kap egy kis korrekciót
Józing Antal

A 86-os ugyanis egy új körforgalommal is csatlakozik majd a 8-ashoz, és ehhez néhány százméteres új nyomvonal épül.

A 86-os is kap egy kis korrekciót
Józing Antal

Ennek zajlanak most a földmunkái.

Körmend túlsó oldalán viszont már valóban látványosan nyüzsögnek a munkagépek a leendő M8-as nyomvonalán.

„Az aszfaltozás szerintem csak jövőre kezdődik” – szakértette meg a helyzetet egy építőipari munkás szintén valahol Csákánydoroszló környékén, ahol láthatóan már az átereszeket építik be.

Tényleg nagyon sok munkagép ügyködik
Józing Antal
És hasonló szorgalom tapasztalható nyugat felé haladva.
Józing Antal

Egymást érik a teherautók, Vasszentmihály egyik oldalán munkások állítják meg a forgalmat, így biztosítva a teherautók forgalmát, míg a másik oldalon már látványosan kirajzolódik a régi és az új út nyomvonalának a kereszteződése.

Itt keresztezi egymást a régi és az új 8-as út nyomvonala
Józing Antal

Igaz, földmunkák már jó ideje zajlanak, de úgy látszik, a tavasz eljövetelével még inkább felpörögtek az események.

Az új út az ígéretek szerint 2021-re készül el, és ha megmarad a lendület, akkor akár készen is lehet az említett határidőre.

A Körmend-Rábafüzes út pikantériája, hogy azt Mészáros Lőrinc cége építi , ugyanakkor majdnem a teljes költséget az Európa Unió állja .

Vasszentmihálynál
Józing Antal

Korábban úgy volt, hogy kétszer kétsávos lesz, de a későbbi tervek már csak kétszer egysávosra szóltak.

BZ

Ez sokaknak csalódást okozott, ugyanakkor valóban nem biztos, hogy a forgalom indokolná a négy sávot.

ASFINAG

Már csak annál is inkább, mert az osztrák oldalon is csak kétszer egy sávos lesz a most épülő S7-es út.

(A cikket március 29-én frissítettük.)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság