Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Már tervezik a mohácsi hidat, ami a része lesz az M9-es autópályának

Az M9-es Szombathelyt Péccsel és Debrecennel is összeköti majd.

Az M9-es autópálya terveiről sok szó esett korábban, a megvalósításról már jóval kevesebb. Idén márciusban írtunk róla Szombathelyt Péccsel és Debrecennel is összekötné az M9-es autópálya 2019. March 07. 19:43 , hogy a kormány terveiben szerepel az autópálya, és arról is, hogy a mohácsi híd tervezésére kiírták a közbeszerzési pályázatot.

A mohácsi híd látványterve
Forrás: pecsma.hu

A pecsma.hu most azt írja , hogy sikeres volt a közbeszerzési pályázat, a Speciálterv Építőmérnöki Kft. nyert, a cég nem csak a híd, hanem a környező útkapcsolatok tervezését is elvégzi. Várhatóan jövőre már elkészülnek az engedélyes tervek, és ha pénz is lesz, akkor elindulhat a mohácsi híd építése.

A híd fontos része az M9-esnek, hiszen a autópálya itt halad át majd a Duna felett.

Forrás: Magyar Nemzet

Az autópálya egyébként Kőszegtől indul, a szombathelyi elkerülő után a közben megépülő M86-osra csatlakozva Körmend felé tart majd tovább. Onnan Zalaegerszeg, majd Nagykanizsa felé halad, aztán Kaposvárt és Pécset érintve a mohácsi Duna-hídon lép át az Alföldre, de előtte lesz egy pécsi leágazása.

Innen még nem teljesen biztos a nyomvonal, de a kormány 2016-ban azt jelentette be, hogy a Szeged, Békéscsaba, Debrecen vonalon halad majd az M9-es autópálya, és ott érintkezik az M3-assal.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra