Ma több száz iskolában kezdenek sztrájkba a tanárok

Napközben pedig több tüntetés is lesz.

Határozatlan idejű sztrájkot hirdetett március 16-tól a két legnagyobb pedagógus-szakszervezet annak ellenére, hogy a február elején megjelent sztrájkrendelet alaposan megnehezítette a dolgukat - írja az Eduline . A tanárok így kénytelenek "kreatívan" és a jogszabály által meghagyott kiskapukat kihasználva sztrájkolni, mégpedig a lap információi szerint több száz iskolában.

A sztrájkot szervező két szakszervezet azt kérte a szülőktől, hogy ha tehetik, ne küldjék iskolába/óvodába a gyerekeiket. A sztrájk miatt elmaradó tanórákat egyébként alapesetben nem kell pótolni, csak abban az esetben, ha az iskolai követelmények másképpen nem teljesíthetőek – írja a Szülői Hang Közösség.

Ma 10 órától Budapesten, a Kossuth téri Tisza István szobornál tüntetnek majd diákok és a tanárszakos hallgatók, míg a pedagógushallgatók külön demonstrációt is szerveznek szerdán, délután fél négytől tüntetnek az Akadémia utcában, az Emberi Erőforrások Minisztériumának épülete előtt. Tizenhét középiskola diákönkormányzata emellett szolidaritási menettel is támogatja a sztrájkoló tanárokat.

A 24.hu arról számolt be, hogy a szakszervezetek nemrég jelezték, hogy tömegesen érkeznek visszajelzések hozzájuk arról, hogy a március 16-ára tervezett pedagógussztrájk ellehetetlenítésére kérik a tankerületi vezetők az iskolaigazgatókat. A lap úgy véli, ennek a következménye, hogy egy óbudai iskolába járó diák édesapja arról számolt be szerda reggel, hogy mégiscsak tanítanak ma, úgyhogy „jöhetnek iskolába a gyerekek”.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet