„Maga nyomoz, nem?” – A vassurányi népszavazási rejtély

A vasi faluban a „gyermekvédelmi” népszavazáson az igenek meghaladták a 90 százalékot. Odamentünk és megkérdeztük az embereket az elhíresült eredményről.

Először a Nyugat írta meg Nem vitás, hogy Magyarország legliberálisabb faluja Vas megyében van 2022. April 06. 11:04 , hogy különös eredménye lett az országgyűlési választással egyidőben, április 3-án rendezett „gyermekvédelmi” népszavazásnak egy Vas megyei községben.

Az igenek minden kérdés esetében meghaladták a 90 százalékot. A falu polgármestere, Forrai Dániel április 7-én közleményt adott ki, amelyben azt ígérte, megvizsgálják az ügyet, hátha a szavazatok feldolgozása közben történt hiba.

Elmentünk Vassurányba, hogy megkérdezzük az embereket, szerintük mi miatt születtek az országostól ennyire eltérő eredmények.

Vassurány polgármesterének közleménye:

„Tisztelt Polgártársaim!

Vassurány polgármestereként és helyi lakosként határozottan elutasítom azt a magatartást, amit a helyi- és országos médiában megjelent médiaszolgáltatók által közzétett helyi népszavazási eredmények közlésére reagálva Vassurányt nem ismerő hozzászólók tanusítottak.

Vassurányban tiszteletre méltó emberek élnek, akik mindenki másnak megadják a tiszteletet, és maguk is tiszteletet érdemelnek.

A mélyen bántó, becsmérlő kijelentések súlyosan sértik az itt élők becsületét, valamint aláássák Otthonunk, Vassurány jó hírét. A mi településünkön él csillagász, orvos, pedagógus, zenész, villanyszerelő, asztalos, mezőgazdasági szakember - és még sorolhatnám. Sokfélék vagyunk. Van aki jobboldali, van aki baloldali, van akit egyáltalán nem érdekel a politika. Engem, minket nem érdekel, hogy ki-mire szavaz. Engem az érdekel, hogy a véleményéért ne legyen senki jogtalanul megbélyegezve. Mi egy kis közösségként megtanultuk, hogy bár a véleményünk különbözhet, attól még szükségünk van egymásra jóban-rosszban.

Ezért kiállok minden vassurányi polgárért, és minden olyan embertársamért is, aki gyűlőletet kap a vele nem egy véleményen lévőktől.

A népszavazás eredményével kapcsolatban sok jelzés érkezett helyiektől, akik vitatják annak pontosságát. Erre reagálva, megvizsgáljuk a jogszabályi lehetőségeinket, és minden szükséges lépést megteszünk annak érdekében, hogy kiderítsük, történt-e az adminisztrációs folyamat során esetleges tévedés.


Kérem, hogy egymás véleményét - ha minden szavazat nem, ha mindegyik igen, és akkor is ha mind érvénytelen - tartsuk tiszteletben.


Tisztelettel és szeretettel,
Forrai Dániel
Vassurány Község Polgármestere
Vassurány, 2022. 04. 07.”
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video