Nem vitás, hogy Magyarország legliberálisabb faluja Vas megyében van

A településen meghökkentő eredmény született a gyermekvédelminek nevezett népszavazáson.

Vassurányban elsöprő többséget kapott a gyermekvédelminek nevezett népszavazás kérdéseire adott igenek aránya. Ami azt jelenti, hogy a kormány által feltett kérdések mindegyikére tíz vassurányiból kilenc igennel válaszolt, miközben a népszavazást kezdeményező kormány a nem válaszok mellett kampányolt.

A Vassurányi hivatalos eredmények :

Forrás: valasztas.hu
Forrás: valasztas.hu
Forrás: valasztas.hu
Forrás: valasztas.hu

A faluban ráadásul - az országos eredményekkel ellentétben - érvényes lett volna a népszavazás, minden kérdésre 60 százalék feletti volt a válaszadási arány.

Mindez azt is jelenthetné, hogy a vassurányiak elsöprő többsége támogatja, hogy kiskorú gyerekeknek a köznevelési intézményekben szexuális irányultságokról beszéljenek szülői jóváhagyás nélkül. Hogy kiskorú gyerekeknek nemi átalakító műtéteket népszerűsítsenek, hogy a kiskorúaknak szexuális médiatartalmakat mutassanak be, korlátozás nélkül. És, hogy a kiskorúaknak a nem megváltoztatásáról szóló médiatartalmakat mutassanak be.

Forrai Dániel, Vassurány polgármestere kérdésünkre azt mondta, az, hogy ki hogyan szavaz, mindenkinek a szuverén joga, amit ő tiszteletben tart. A faluban szeretetben él ez a kis közösség, az egyetlen közös akarat és szavazat Vassurány fejlődése mellett szól, mindig ezt tartják szem előtt. Véleménye szerint a népszavazás eredménye ezt nem befolyásolja.

Vassurány egyébként a Vas megye 2-es választókerülethez tartozik, ahol könnyedén nyert Ágh Péter (Fidesz), aki a településen 69,49 százalékot kapott. Ellenfele, Hencz Kornél (ellenzéki összefogás) 21,26 százalékon végzett Vassurányban. Tehát nem lehet azt mondani, hogy Vassurány ellenzéki beállítottságú település lenne.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Választás 2022