Maguknak lopták a csecsemőt Szombathelyen (videóval frissítve)

Véletlenszerűen vittek el a szülészetről egy kislányt Szombathelyen egy 38 éves anyának, aki tavasszal elvetélt. Véletlen, hogy egy szomszédban lakó nő csecsemőjét vitték el.

A személyleírás alapján egy órán belül elfogták a rendőrök azt a férfit és nőt, akik elhozták más kisbabáját a szombathelyi Markusovszky kórházból. A nyugat.hu tegnap azonnal beszámolt a rendőrségi rajtaütésről Ellopott csecsemőért rohanták le a házat rendőrök Szombathelyen 2014. July 09. 20:03 és az ügy hátteréről. Információinkat ma sajtótájékoztatón is megerősítették.

A sajtótájékoztató teljes anyaga

Dr. Tiborcz János dandártábornok, Vas megye rendőrfőkapitánya, Prácser Gábor alezredes, a megyei bűnügyi osztály osztályvezető helyettese és Balogh Gábor alezredes, a Szombathelyi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője számolt be a villámgyors és eredményes munkáról.

A rendőrök egy órán belül elfogták a tetteseket
A rendőrök egy órán belül elfogták a tetteseket
Vas MRFK

A 38 éves szombathelyi C-né O. Klára hatodik gyermekét várta, de tavasszal elvetélt. Még nem tisztázott, hogy vajon ez a trauma vezetett-e odáig, hogy mindenáron gyereket akart. Annyi biztos, hogy július kilencedikén - korábbi terepszemlét követően - 31 éves rokonával ment be a Markusovszky kórház újszülött osztályára, ahol véletlenszerűen kiválasztották az egy nappal korábban született Hédit, majd szakszerűen pokrócba takarva kisétáltak vele az osztályról. (Részleteket erről még nem tudunk, hogyan jutottak be és ki az osztályról.)

A kis Hédiről tegnap délben egy rokona készített képet és áradozott róla a Facebookon
A kis Hédiről tegnap délben egy rokona készített képet és áradozott róla a Facebookon
Facebook

Fontos, hogy a kislány elvitelében segédkező P-K. Zoltán korábban szociális munkás gyakorlatát töltötte a kórházban, ezért helyismerettel rendelkezett. Mint kiderült, a megye több kórházában is tartottak terepszemlét, végül a Markusovszky mellett döntöttek, ahol már délelőtt is bent voltak "látogatóként".

Valószínűleg a véletlen számlájára írható, hogy egy olyan kislányt hoztak el az osztályról, akinek az édesanyja mindössze két háztömbnyire lakik O. Klárától, aki annyira készült a baba gondozására, hogy tápszert és pelenkát is beszerzett. Úgy tudjuk, SMS-ben értesítést is küldött külföldön dolgozó párjának, hogy megszületett a közös gyermekük.

A rendőrség közleménye

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy férfi és egy nő ellen.

A rendőrök egy órán belül elfogták a tetteseket
A rendőrök egy órán belül elfogták a tetteseket
Vas MRFK

Egy szombathelyi egészségügyi intézmény szülészeti osztályának ápolónője 2014. július 9-én 16 óra 45 perckor telefonon tett bejelentést a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, amely szerint aznap 16 óra körüli időben, egy előző nap született csecsemő ismeretlen körülmények között eltűnt.

O. Klára és P-K. Zoltán vitték el a babát a szülészetről
O. Klára és P-K. Zoltán vitték el a babát a szülészetről
Facebook

A rendőrség az ügyben haladéktalanul megtette az elsődleges intézkedéseket. Az adatgyűjtés során beszerzett adatok alapján gyanú merült fel arra, hogy a csecsemőt ismeretlen személyek vitték el a kórházból. Személyazonosságukat, valamint tartózkodási helyüket rövid időn belül megállapították a nyomozók, akik a bejelentést követő egy órán belül Szombathelyen, a Váci Mihály utca egyik lakóházának első emeleti lakásában megtalálták az eltűnt gyermeket és elfogták a cselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 31 éves P-K. Zoltánt és a 38 éves C. O. Klárát.

Sajtótájékoztató a rendőrségen
Sajtótájékoztató a rendőrségen
Tánczos Mihály

Az Országos Mentőszolgálat munkatársai az újszülött kislányt a helyszínről azonnal kórházba vitték.

A rendőrök a szombathelyi férfit és az ugyancsak helybeli nőt előállították, gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. A nyomozó hatóság előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kapcsolódó cikkeink

Ellopott csecsemőért rohanták le a házat rendőrök Szombathelyen

Délután tűnt el egy újszülött Szombathelyen, a rendőrség egy órán belül lecsapott a tettesekre. Emberkereskedelem gyanújával hallgatják ki őket.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló