Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tippeljenek, átlagban hány évvel élnek tovább a magyar nők mint férfitársaik?

És tényleg, azt tudják, milyen betegségekben halnak meg a magyarok leggyakrabban? Friss statisztikai adatokkal jelentkezünk.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Beszédes táblázat következik arról, hogyan változott az elmúlt években az átlagéletkor Magyarországon. A táblázatot egyébként ma tette közzé az MTI:

Születéskor várható élettartam Magyarországon (2006-2016)
MTI
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Itthon tehát a tavalyi évi adatok szerint a nők várható élettartama 79, a férfiaké pedig 72 év, összességében jelenleg a várható átlagélettartam 76 év születéskor, ami 4 évvel kevesebb az OECD-átlagnál, és az egyik legalacsonyabb az OECD-országok között.

Az Eurostat adatai szerint európai viszonylatban a férfiak esetében Lettországban a legrövidebb a várható élettartam (67,6 év), míg Svédországban a leghosszabb (79,6 év). A nőknél Bulgária a sereghajtó 77 évvel, a legtovább pedig várhatóan a spanyol nők élnek (85,5 évet).

Idősek
idősek

A nők tovább élnek, mint a férfiak: ez a különbség a várható élettartamban átlagosan 5,5 év Európában, a legnagyobb Litvániában (10,9 év), míg a legkisebb Hollandiában (3,5 év). Ha egy férfi elérte a 65 éves életkort, a további várható élettartama 13,8 (Litvánia) és 19,7 év (Franciaország) között van, egy nő pedig várhatóan 17,6 (Bulgária) és 24 (Franciaország) közötti évet él még.

Milyen betegségekben hal meg a magyar?

A statisztikai adatok szerint az összes halálozás 54 százalékát a szív- és érrendszeri betegségek teszik ki, míg 27 százalékban daganatos betegségek felelnek a halálozásért - olvashatjuk a webbeteg.hu-n. Emésztőszervi betegségek 8 százalékban, légzőszervi betegségek 4, míg 7 százalékban felelnek a halálozásért külső okok, baleset vagy öngyilkosság.

Ezen az izgalmas interaktív oldalon pedig azt is megtalálja, a világ összes országában melyek a vezető halálozási okok.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életmód

Hirdetés