Magyar embercsempészt fogtak éjjel Szombathelyen

Négy, magát pakisztáni és indiai állampolgárnak mondó személy utazott az autójában.

Január 18-án kedden, az éjjeli órákban állítottak meg a rendőrök a 87-es számú főúton, Szombathely térségében egy magyar forgalmi rendszámú gépjárművet, amelyet egy magyar férfi vezetett – közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

A gépkocsiban négy, magát pakisztáni és indiai állampolgárnak mondó személy utazott. A rendőri intézkedés során az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A magyar sofőrt őrizetbe vették és embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult ellene.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője, vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható – zárta közleményét a rendőrség.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló