Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Magyar is bekerült a világ legszebb könyvtárai közé

Megválasztották a világ legszebb könyvtárát, a legjobbak között pedig magyar épületek is feltűnnek.

A Prágában található Klementinum könyvtárat választották a Boredpanda olvasói a világ legszebb könyvtárának. Ez a világ egyik legjelentősebb barokk könyvtára, mely 1722-ben nyitott meg és több mint 20 ezer könyv található itt. Területén van a Prágai Nemzeti Könyvtár, az Állami Műszaki Könyvtár, a Szent Saviour- és a Szent Klement-templom, valamint az olasz tulajdonban lévő Olasz Kápolna és a Tükör Palota is. De bekerült a világ legszebb könyvtárai közé a Sárospataki Református Kollégium nagykönyvtára is, és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem könyvtára is. - írja az eduline.hu .

Csemegézzünk, a győztes:

Klementinum Könyvtár, Prága
youtube.com

A magyar szépségek:

A BME könyvtára
eduline.hu
A Sárospataki Református Kollégium könyvtára
youtube.com

És egy kuriózum:

Vennesla Könyvtár, Norvégia
eduline.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra