Magyar a mozdonyvezető, aki súlyosan megsérült a hétfői ausztriai balesetben

De több magyar sérült is van.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Kisiklott a GYSEV egyik motorvonata, több súlyos sérült is van May 09. 19:37 kisiklott és részben felborult a GYSEV-Raaberbahn egyik motorvonata hétfőn a koraesti órákban Münchendorf közelében. Az elsődleges információk szerint több súlyos sérültje is van a balesetnek, köztük a mozdonyvezetővel, aki mint kiderült, magyar állampolgárságú.

Az 52 éves férfit mentőhelikopterrel szállították egy bécsi kórházba, kritikus állapotban volt, de a Heute szerint az sikerült stabilizálni az állapotát. A rendőrség szóvivőjének közleménye szerint annyira összeroncsolódott a mozdony eleje, hogy a vezetőt csak hidraulikus feszítő-vágóval tudták kiszabadítani a fülkéből.

Monatsrevue / Thomas Lenger

A vonaton a mozdonyvezetőn kívül 56-an utaztak. Hárman súlyos, kilencen pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek – a Kronen Zeitung információi szerint utóbbiak között több magyar is van. Egy ember pedig életét vesztette, ő a vonat alá szorult, csak kedd reggel tudták azonosítani. A Kurier azt írja, hogy egy 25 éves kismartoni hegedűművész, aki egy ismert osztrák gitárművész fia.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló