Magyar a mozdonyvezető, aki súlyosan megsérült a hétfői ausztriai balesetben

De több magyar sérült is van.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Kisiklott a GYSEV egyik motorvonata, több súlyos sérült is van 2022. May 09. 19:37 kisiklott és részben felborult a GYSEV-Raaberbahn egyik motorvonata hétfőn a koraesti órákban Münchendorf közelében. Az elsődleges információk szerint több súlyos sérültje is van a balesetnek, köztük a mozdonyvezetővel, aki mint kiderült, magyar állampolgárságú.

Az 52 éves férfit mentőhelikopterrel szállították egy bécsi kórházba, kritikus állapotban volt, de a Heute szerint az sikerült stabilizálni az állapotát. A rendőrség szóvivőjének közleménye szerint annyira összeroncsolódott a mozdony eleje, hogy a vezetőt csak hidraulikus feszítő-vágóval tudták kiszabadítani a fülkéből.

Monatsrevue / Thomas Lenger

A vonaton a mozdonyvezetőn kívül 56-an utaztak. Hárman súlyos, kilencen pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek – a Kronen Zeitung információi szerint utóbbiak között több magyar is van. Egy ember pedig életét vesztette, ő a vonat alá szorult, csak kedd reggel tudták azonosítani. A Kurier azt írja, hogy egy 25 éves kismartoni hegedűművész, aki egy ismert osztrák gitárművész fia.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló