Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Itt a Magyar Nemzeti Politikai (s)Lágerlista!

Első slágerlistánkban a honi politika szereplői közül kiválogattuk a tíz legbotrányosabb, legpofátlanabb, legkártékonyabb, legkorruptabb, legmaffiózóbb díszpéldányokat, politikai hovatartozásra való tekintet nélkül.

A Nyugat olvasói ezentúl rendszeresen láthatják politikai slágerlistánkat, és támogathatják vagy kiszavazhatják a TOP-10 résztvevőit. Természetesen javaslatokat is tehetnek új bekerülőkre, elegendő szavazattal bárki ott lehet a legméltóbbak (?) között!

Igyekszünk erős anyaggal nyitni: első slágerlistánkban a honi politika szereplői közül kiválogattuk a tíz legbotrányosabb, legpofátlanabb, legkártékonyabb, legkorruptabb, legmaffiózóbb díszpéldányokat, politikai hovatartozásra való tekintet nélkül.

Először azt hittük, nehéz dolgunk lesz, aztán a listázás során rádöbbentünk: olyan magas (ill. alacsony) a mérce, hogy sokan „pitiánerségük” miatt nem is kerülhet be olyan könnyen az élbolyba. A tizedik helyért volt a legnagyobb a küzdelem, hiszen itt még esélyük van a kispályásoknak is.

Hozzátesszük még, hogy a listából hiányzik pár név, akik bőven megérdemelnék az előkelő helyezést, de csupán közszereplők voltak, nem aktív politikusok. Neveket nem említünk, vagy mégis, pl. Kóka János biztosan jó eséllyel pályázhatott volna, ha mások a feltételek. Sebaj, ígérjük, hogy lesz olyan slágerlista, amelyben szerepelni fog.

Íme, a TOP 10 legsötétebb figurája kis hazánk rendszerváltás utáni történelmének...

 • 10. Smittpál : Igen, bekerült. Éppen hogy, de itt van a nemzet doktora. A Magyar Narancs emlékezetes címlapja bohócként ábrázolta dicső köztársasági elnökünket, és mi tagadás, lehetett is nevetni rajta eleget. Ameddig kedvünk volt még nevetni Abszurdisztán szereplőin. Nála szolgaibb elnököt aligha lehet elképzelni. Persze, megválasztása nem elsősorban az ő szégyene, de azért jelen van a magyar közéletben elég régóta, hol itt, hol ott, hol így, hol úgy. Ő nyitja meg a toptizest. Doktorúr, gratulálunk!
 • 9. Boross Péter : Esetében sokat töprengtünk, különös tekintettel csaknem feddhetetlen múltjára, valamint idős korára. De a „Jót vagy semmit” mégsem ezeken alapszik – nem kevés sötét ügye volt már belügyminiszterként is.
 • 8. Szijjártó Péter : Na, ő az, aki talán legjobban megtestesíti a mai politikus-ideált. Fidelitas, rezzenéstelen arc, és ami a legviccesebb, külügyminiszter is lett belőle. Hát lehet egy ilyen országot komolyan venni? Tudják, Hofi: a meztelencsiga hozzá képest…
 • 7. Kósa Lajos : Bolgárúrnak, a Nagy Magyar Ellenzék egyik hiteles főszereplőjének mindenkori beszélgetőtársa. Debrecen polgármestere, de ennél azért egészen biztos, hogy sokkal több is. Mondanánk, nagyura, de legalábbis megfizethetetlen pulykakakasa, aki egyszer talán kiugrik a kasból és arról dalol majd nekünk, hogy ő mindig is… A borzasztó csak az, hogy lesznek, akik majd hisznek neki.
 • 6. Rogán Antal : Egykor ő is a baloldali média kedvence volt, mint a „jövő reménysége” egy „tisztességesebb Fideszben”. Ha-ha-ha. És persze az első fideszes politikus, aki szívesen szerepelt a bulvárban, elvégre Cecília olyan aranyos. Soroljuk értékeit? Helikopter, táska, cipő, lakások. És persze legfőbb erénye a hitelesség.
 • 5. Lázár János : Van e, ki e nevet nem ismeri? A Jövő Embere – meggyőződése talán egyetlen van, hogy érvényesülni kell. És persze gazdagnak lenni, mert az nagyon fontos, ismerjük ugye az idevonatkozót. Mindegy, milyen áron. Reményeink szerint a közönségszavazatok alapján akár előre is léphet még a slágerlistán.
 • 4. Zuschlag János : Ő is jani, a „csak rá kell nézni” tipikus esete. De mert ez nyilván igazságtalanság lenne, néhány szóban azért indokoljuk, miért került ennyire közel a dobogóhoz: csalás, holokauszt-tréfa, bűnszövetkezet, nejlonszatyor. És azért hat év börtön még a mai Magyarországon is ritka véletlennek számítana. Ugyanakkor tiszteletre méltó tény, hogy mindezt egy olyan ember érte el, aki idén még csak negyven éves. Van jövője.
 • 3. Gyurcsány Ferenc : Hagyjuk most azt a szerepet, amit elvállal és ránk kényszerít az elmúlt években – dobogós helyezéséhez elég volt két tény. Az egyik: a rendszerváltás idején bizony nem kis étvággyal falta a lehetőségeket, amivel megalapozta a reményt, hogy hátha majd valaki, akinek nem fontos a pénz. A másik: lett volna lehetősége arra, hogy újabb megválasztása után valami jót tegyen az ország érdekében, ehelyett jó alaposan megágyazott a mai magyar helyzetnek, és persze ezüstérmesünknek, aki nem más, mint…
 • 2. Orbán Viktor: Kis ember – nagy bosszú. Eleinte nem szántunk neki ilyen előkelő helyezést, tekintettel arra, hogy sérelmek, bosszúvágy, kisebbrendűségi komplexusok stb. megannyi emberi gyarlóság, ráadásul a gyerekszoba valószínűsíthető hiánya, és hát régóta van a terepen, ráadásul a kezdeti hangok nem is voltak annyira hamisak. Na de mégiscsak – a kispályás diktátoroknak ismerniük kellene a határokat, kisvasút, lelátóház, osztogatások, nagyon gázos lett Viktor egy-két évtized alatt. Ráadásul egy valamirevaló politikai slágerlistán mindenképpen Gyurcsány mellett van a helye, ritka eset, hogy két politikus ennyire összenőjön.
 • És a győztes nálunk:

 • 1. Pintér Sándor ! Részletezzük az aranyérmet? Inkább nem, a végén még baj lesz belőle – aki egyetért, úgyis tudja, miért, aki nem, majd indokolja ellenvéleményét.
 •  

  A lista természetesen a tények mellett szubjektív érzéseken is alapul, ezért kérjük Olvasóinkat, írják meg véleményüket, alakítsák tetszés szerint a Magyar Nemzeti Politikai Slágerlista sorrendjét! Hajrá magyarok!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet

  Tovább az oldalra