Figyelem! A Vöröskereszt nevében, kamu adománygyűjtéssel próbálnak csőbe húzni embereket

SMS-ben próbálkoznak a csalók.

„Figyelem! Visszaélnek a Magyar Vöröskereszt nevével!” – kezdte közleményét a Facebookon a szervezet. Mint írják, lakossági bejelentés alapján értesültek arról, hogy csalók SMS-ben kérnek pénzt a Magyar Vöröskereszt nevére hivatkozva.

Az SMS-ben a voroskereszt.info, illetve a voroskereszt.eu oldalakra próbálják átirányítani az embereket a csalók, ezért arra kérnek mindenkit, hogy NE nyissák meg ezeket az oldalakat, és ne adják meg személyes adataikat sem ezeken a felületeken.

„A Magyar Vöröskereszt ilyen jellegű adománygyűjtést nem folytat. Gyűjtőakcióinkról minden esetben a weboldalunkon, a hivalatos közösségi média felületeinken, vagy a média további csatornáin keresztül értesítjük a lakosságot” – írták.

A Magyar Vöröskereszt megtette a szükséges jogi lépéseket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos