Szomorú: egy felmérés szerint a magyarok többsége szigorítaná a bevándorlás szabályait

Igaz, ezt a kormányközeli Századvég közvéleménykutatta meg, szóval helyén kell kezelni az eredményt.

Sajnos kiválóan visszhangozza Orbán Viktor bevándorlásellenes mondatait annak a felmérésnek az eredménye, amit a Századvég zavart le egy hete. Az elsőként a szerdai Napi Gazdaságban megjelent kutatás szerint a két héttel ezelőtti párizsi terrortámadás ismertsége kifejezetten magas Magyarországon: az ezer felnőtt megkérdezettnek mindössze három százaléka nem hallott róla.

Szóval tájékozottak vagyunk, ez jó. Hogy hogyan gondoljuk tovább a következményeket, az már nem annyira: a vizsgálati eredmények alapján a magyar lakosság több mint kétharmada (70 százaléka) túl enyhének tartja a magyarországi bevándorlási törvényeket, és szigorítaná a szabályozást. Az emberek többsége politikai irányultságtól függetlenül enyhének érzi a bevándorlási szabályokat: a baloldaliak 56, a középen állók 65, a bizonytalan választópolgárok 59 százaléka szigorítaná a szabályozást, csakúgy, mint a jobboldaliak 85 százaléka - írták.

Nyári fürdőzők egy budapesti szökőkútban
Unger András

A január 12. és 17. között telefonon felvett, kérdőíves közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek 61 százaléka úgy vélte, az Európai Unió nem tudja megvédeni az európai polgárokat a párizsihoz hasonló támadásoktól.

Csak minden negyedik ember gondolja úgy, hogy az EU megvéd a terrortól

Mindkét kérdésben 23 százalék volt azoknak az aránya, akik a többséggel ellenkező véleményen voltak: ennyien nem támogatnák a bevándorlással kapcsolatos magyarországi szabályozás szigorítását, illetve ennyien gondolják úgy, hogy az unió meg tudja védeni a lakosságot a terrortámadásoktól.

A közleményben a századvégesek felidézték: a január 7-ei párizsi terrortámadást, amelyben tizenketten vesztették életüket, és az egész világot megrázta. A merénylet miatt egyrészt aggályok merültek fel, hogy mennyire érezhetik magukat biztonságban az emberek az Európai Unióban, másrészt a bevándorlásügy kérdése több fórumon is téma volt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Nyílt levél egy idegengyűlölettel ismerkedő miniszterelnöknek

Kedves Viktor! Felőlem beleülhetsz a Jobbik által babusgatott eszmei ketrecbe. De sürgősen felejtsd el, hogy ezt a nép nevében teszed!

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet