Magyarország családvédelmi rendszere messze jobb, mint az osztrákoké

Az összehasonlítást Orbán Viktor tette péntek reggeli rádiós interjújában.

Ahogy arról egy másik írásunkban már beszámoltunk Megjelent az iskolai szünetes rendelet a közlönyben, de kicsit más, mint amit Gulyás Gergely mondott September 30. 06:46 , ma reggel „alákérdezős” interjút adott a Kossuth Rádiónak a magyar miniszterelnök.

Orbán Viktor sok mindenről beszélt, ezek közül szerintünk érdemes kiemelni az alábbiakat is.

Orbán Viktor
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A kormány megvédi a családokat és a vállalkozásokat is a kialakult nehéz helyzetben - szögezte le a kormányfő, hozzátéve, hogy a rezsivédelem nélkül a családok átlagosan minden hónapban 181 ezer forinttal fizetnének többet.

Magyarország Európában "messze az első helyen van" a családoknak nyújtott védelmi rendszer tekintetében, hiszen az átlagjövedelem 30 százalékát adja támogatásként, míg ez a németeknél 20, az osztrákoknál pedig 6 százalék.

Ezt egyelőre bírja a magyar költségvetés, és jó reményei vannak, hogy ezt a rendszert fenn tudják tartani 2023-ra is – tette hozzá Orbán Viktor.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet