Megjelent az iskolai szünetes rendelet a közlönyben, de kicsit más, mint amit Gulyás Gergely mondott

Nemcsak a szülőknek, az iskoláknak is gondot okoz a rendelet.

Lapunk is beszámolt Így spórolunk: Két és fél hetes lesz a téli szünet September 29. 12:07 Gulyás Gergely csütörtöki bejelentéséről, hogy az energiával való takarékoskodás miatt meghosszabbítják a téli szünetet a közoktatásban: idén december 22-től január 8-ig tart majd, és mint kiderült, az őszi szünet rovására.

Gulyás Gergely újságírói kérésre elmondta: központilag nem lesz őszi szünet, de az iskolák adhatnak 3 napot. Így lehet, hogy lesz olyan iskola, ahol így is lesz őszi szünet, a Mindenszentek körüli hosszú hétvégét kapják a diákok.

Mindez a bejelentést pontosítja és árnyalja a Magyar Közlönyben megjelent rendelet , amely kimondja.

2022/2023. tanévben a téli szünet előtti utolsó tanítási nap 2022. december 21. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap 2023. január 9. (hétfő).

Viszont arról nem volt szó a Kormányinfón, hogy egy nappal meghosszabbodik a tanév:

„Az Nkt. 4. § 31. pontjától, az Szkt. 34. § (1) bekezdés b) pontjától, valamint az R. 2. § (2) bekezdésétől eltérően a 2022/2023. tanévben a tanítási év utolsó tanítási napja 2023. június 16. (péntek)”

– olvasható a közlönyben.

Ugyanakkor nagyon határozottan leszögezi a jogszabály:

Az R. 7. § (1) bekezdésében meghatározott őszi szünet a 2022/2023. tanévben nem adható ki. Ettől a nemzetiségi oktatásban részt vevő iskolák sem térhetnek el.

Az átszervezett iskolaszünetek egyébként nemcsak a szülőknek okoznak gondot, hanem az iskoláknak is, amelyek jellemzően gondosan eltervezett menetrend szerint csinálják végig a tanévet. Az energiatakarékosság ügye is számos kérdést vet fel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet