Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyarország inkább lemondott 200 millió euróról, nehogy egy kis pénz a civilekhez menjen

A kormány nem szereti, ha nincs hatalma valami felett.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy kívülálló még akár azt is gondolhatná, hogy Magyarország gazdag ország, hiszen a 2014-2020-as időszakban könnyűszerrel lemondott 214 millió euróról (kb. 75 milliárd forint).

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Elvileg ennyi érkezett volna az Európai Gazdasági Térséghez (EGT) tartozó országok (Izland, Liechtenstein, Norvégia) projektjeinek magvalósítására és a Norvég Alapból; ha a kormány aláírta volna a megállapodást a felekkel.

Csak éppen – mutat rá a Népszava – ez nem történt meg, merthogy ezen összegek egy kis része civil szervezetek támogatására ment volna, ami nem tetszett a kormánynak, merthogy azt is ő szerette volna célba juttatni.

Így aztán nem sikerült megállapodni, ami már azért is érdekes, mert a támogatás azért járna, mert Magyarország szegényebb, mint az uniós átlag.

Amúgy az EGT/Norvég Alapok egyik kiemelt finanszírozási területe az alapvető jogok és a jogállam tiszteletben tartásának elősegítése, valamint a civil szféra erősítése.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés