Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Majdenem kétmillió egyedülálló él Ausztriában

Az egyik osztrák társkereső oldal felmérése szerint nagyjából 1,8 millió egyedülálló él ma Ausztriában, ami a lakosság 29 százalékát teszi ki.

A Parship.at felmérését a BVZ napilap online kiadása szemlézi, ahol azt is írják, hogy az egyedülállók aránya az elmúlt években stagnált.

Ha a tartományokat is nézzük, a legkevesebb egyedülálló Felső-Ausztriában (23%) és Stájerországban (21%) él. A felmérés szerint a megkérdezettek csaknem 80 százaléka, azaz 1,2 millió egyedülálló vágyik párkapcsolatra, még akkor is, ha a legtöbben azt hangsúlyozzák, hogy szingliként is jól érzik magukat. A szingli nők 11 százaléka, a szingli férfiaknak viszont csak három százaléka mondta, hogy szándékosan élnek egyedül.

A felmérés szerint minden második egyedülálló legalább három éve él partner nélkül, a megkérdezettek 15 százaléka pedig még sosem élt kapcsolatban. Itt ugyanakkor nagy életkori eltérések vannak: 30 éves korig általában 40 százalék, az idősebbeknél viszont már átlagosan csak 5 százalék.

(BVZ)

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód