Majdenem kétmillió egyedülálló él Ausztriában

Az egyik osztrák társkereső oldal felmérése szerint nagyjából 1,8 millió egyedülálló él ma Ausztriában, ami a lakosság 29 százalékát teszi ki.

A Parship.at felmérését a BVZ napilap online kiadása szemlézi, ahol azt is írják, hogy az egyedülállók aránya az elmúlt években stagnált.

Ha a tartományokat is nézzük, a legkevesebb egyedülálló Felső-Ausztriában (23%) és Stájerországban (21%) él. A felmérés szerint a megkérdezettek csaknem 80 százaléka, azaz 1,2 millió egyedülálló vágyik párkapcsolatra, még akkor is, ha a legtöbben azt hangsúlyozzák, hogy szingliként is jól érzik magukat. A szingli nők 11 százaléka, a szingli férfiaknak viszont csak három százaléka mondta, hogy szándékosan élnek egyedül.

A felmérés szerint minden második egyedülálló legalább három éve él partner nélkül, a megkérdezettek 15 százaléka pedig még sosem élt kapcsolatban. Itt ugyanakkor nagy életkori eltérések vannak: 30 éves korig általában 40 százalék, az idősebbeknél viszont már átlagosan csak 5 százalék.

(BVZ)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód