Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nem lehet több Brüsszel- és EU-ellenes kampány - jelentette ki Manfred Weber az Orbán Viktorral történt egyeztetés után

Ez Európai Bizottság főjelöltje megoldást szeretne, de még nem tudja, van-e erre lehetőség.

 • Nem szabad Brüszel- és EU-ellenes kampányokat folytatni, és a jövőben sem lehetnek ilyenek
 • A CEU működését tovább kell biztosítani Budapesten
 • A kutatás, a tudomány szabadságát tiszteletben kell tartani
 • Orbánnak elnézést kell kérnie azoktól a pártoktól, akiket megsértett

  Manfred Weber, a Európai Néppárt (EPP) EP-frakcióvezetője, főjelöltje ezeket a feltételeket sorolta fel Orbán Viktorral tartott egyeztetése után Budapesten. Weber azért jött, hogy megpróbálja elsimítani az EPP és a Fidesz közti nézeteltéréseket, amelyek nem újak, de a legutóbbi, Soros Györgyöt és a szintén Néppárti Jean-Claude Junckert ábrázoló plakátkampány után törtek erőteljesen a felszínre.

  Manfred Weber és Orbán Viktor a budai várban
  Forrás: hvg.hu

  A Néppártban felmerült már a Fidesz kizárása is, a pártcsalád 13 tagpártja követeli Politico: Szélsőjobbos pártcsaláddal tárgyal a Fidesz a csatlakozásról 2019. March 06. 11:14 a kizárást. Weber korábban három pontból álló ultimátumot fogalmazott meg Manfred Weber: Nincs szüksége a Néppártnak a Fidesz szavazataira az EP-ben 2019. February 22. 13:47 , de az biztos, hogy ezeket nem teljesíti a Fidesz.

  Weber az Orbánnak folytatott megbeszélés után azt is mondta, sok kérdést vitattak meg konstruktívan, de bizonyos értékek nem vitathatóak, ezeket a Fidesznek is be kell tartani.

  Hidakat akarok építeni, megoldásokat akarok találni, ezért vagyok itt

  – mondja Weber, aki hozzátette, az a célja, hogy megegyezést találjon, és majd meglátja, van-e erre lehetőség.

  A Fidesz kizárásáról a március 20-i, politikai közgyűlésen tárgyal az Európai Néppárt.

  Kedves Olvasó!

  Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet